TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Epson EH-TW5350

Glitrende farger

Ingen i testen har bedre fargegjengivelse enn Epson.

Av / 26.04.16 - 07:00
Epson EH-TW5350

Lyd & Bilde mener

  • Epson-projektoren har flotte farger, med mange nyanser. Glimrende innstillingsmuligheter gir full fleksibilitet, og trådløs multimediefunksjon er kjekt.
  • Svartnivået kunne vært bedre. Ikke vertikal linsevinkling.

Epson er en av svært få produsenter som satser på LCD. En fordel er at alt lys fra lampen sendes gjennom fargefilteret, og for å lage hvitt lys blandes rett og slett fargene Rød, Grønn og Blå. Dette gir gjerne LCD fordelen av mer smell i fargene, og bedre muligheter for en helt riktig kalibrering. En annen fordel er at man aldri trenger å bekymre seg for regnbueeffekt, siden LCD viser alle fargene samtidig, i stedet for en om gangen.

 

Epsons skjermmeny er meget oversiktlig, og gir mange innstillingsmuligheter. Hver farge kan justeres i tre dimensjoner, og man har til og med mulighet for interpolering av bildefrekvensen, som gir jevnere bevegelser.

 

Projektoren kan kobles trådløst til hjemmenettverket og dermed strømme bilder og video trådløst fra mobile enheter. Tøft. Men heller ikke Epson kan stille lysstyrke, kontrast og skarphet med direkteknapper på fjernkontrollen.

Annonse

 

Fargerik og sylskarp

Fargegjengivelsen fra Epson er en helt annen enn fra NEC og Acer. Her ser man plutselig alle nyansene i den blå himmelhvelvingen. Man ser at det er lilla områder i tillegg til blått, og solen vises også med en langt varmere gulfarge. Ørkenen og fjellene i Mad Max: Fury Road vises med den varme brunfargen vi kjenner, og man får nesten følelsen av at temperaturen i rommet øker med ti varmegrader! Ansikter får en friskere rødfarge, og det er nesten bare fryd og gammen med Epson.

 

Det er bare nesten, for projektoren er litt for blass i det svarte. Nattehimmelen blir mørkegrå, uten at stjernene smeller skikkelig ut av det hele. Epsons svartnivå er faktisk også litt lysere enn NEC-projektoren.

 

Epson kommer best ut på grunn av den glimrende fargegjengivelsen, og det faktum at den verken har regnbueeffekt eller pikselstøy i skyggeområdene. Den interpolerer dessuten bilderammene meget godt, som gir jevne bevegelser med overraskende få artefakter.

 

Konklusjon

Projektoren fra Epson har meget gode farger rett ut av esken, med videre mulighet for å perfeksjonere hver farge i tre dimensjoner i oppsettet. Med andre ord, lykke til med å klare bedre farger i denne prisklassen. De oransje tonene fra solskinnet kommer frem, det samme gjør den friske rødfargen i hudtoner, i tillegg til at ørkensand ser så lysebrun og varm ut som den skal. Ingen overgår Epson i dette henseendet. Bevegelsesinterpolering gir jevnere panoreringer, hva mer kan man ønske?

 

Svaret er svartere svart. Det blir litt blast, som gjør at mørke scener blir litt flate. 90 prosent av tiden er det ikke noe problem, men så kommer de mørke scenene som krever den ekstra dybden.

Også i denne testen:

BenQ W2000

Kongen i budsjettkinoen

BenQ W2000 er klassens beste projektor. Rett og slett.

Fargene er superbe. Kombinert med bra kontrast og lysstyrke, gir dette nydelig smell i bildet. Korrekt kalibrering ut av esken kommer godt med, og viftestøyen er på det laveste i klassen. Vertikal linsevinkling gjør installasjonen enklere, og fjernkontrollen har direktevalg for skarphet, kontrast og lysstyrke.
Det er fortsatt noe å hente på svartnivå, skarphet og detaljer. Men da må du opp i pris.
Les hele testen

Acer V7500

Godt nok

V7500 gir skarpe og gode bilder. Men den er ikke feilfri.

Det er bra trøkk i bildet, med lite støy å skue. Fargene er greit balansert, og hudtoner ser nøytrale ut. Mulighet for trådløs bildeoverføring.
Det er ikke nok rødfarge, som gjør at en himmel med sjatteringer av blått og lilla bare ser blå ut. Viftestøyen er i overkant, og vi ønsker direkteknapper for enkle bildeinnstillinger på fjernkontrollen.
Les hele testen

NEC V302H

Kjølige bilder

Ellers skarpe bilder mangler smell, og fargebalansen kunne vært bedre.

Bildene er skarpe, med fint lite bildestøy.
Uansett forhåndsinnstilling er det for lite rødt, og svartnivået kunne vært bedre. Viftestøy er i overkant, og vi ønsker direkteknapper for enkle bildeinnstillinger på fjernkontrollen. Ikke vertikal linsevinkling.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Denon sikter høyt – og treffer

Ultranærprojektor – det perfekte alternativ til gigant-TV?

100 tommer fra 1,5 meter!

Kortkast-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmekino

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Lyd & Bilde
[]