Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

– Hyperloop kan komme innen 10 år

Kan frakte passasjerer fra Los Angeles til San Fransisco på en drøy halvtime.

Skrevet av / 23.12.14 - 12:47
– Hyperloop kan komme innen 10 år

Nå er det klart at Hyperloop Transportation Technologies jobber med å realisere den futuristiske ideen til Teslas Elon Musk. Selv om Musk tegnet det opprinnelige konseptet, skal han ikke ha noe å med utviklingen å gjøre, verken på papir eller i praksis. Han la nemlig papirene frem som åpen kilde i august 2013, og oppfordret andre i å ta tak i prosjektet.

Og nå er prosjektet altså i gang. Hyperloop Transportation Technologies har publisert en 76 siders rapport via Dropbox (pdf-dokument) som i detalj beskriver metoden og planene. Bakmennene forventer at prosjektet kan realiseres innen ti år.

hyperloop2

Transportsystemet kan frakte passasjerer fra Los Angeles til San Francisco på bare 35 minutter, der hvor vanlige tog bruker 12 timer. Passasjerer fraktes nemlig i en hastighet på opptil 1.300 kilometer i timen! Planen er å koble sammen alle de store byene i Amerika.

Prosjektet forventes å koste mellom 7 og 9 milliarder dollar, altså rundt 50-70 milliarder kroner. Folkefinansieringsprosjektet JumpStart Fund hevder det allerede har begynt å komme store donasjoner fra entusiaster og rike investorer. Dirk Ahlborn, formann i JumpStartFund, sier prosjektet jobbes med helt åpenlyst, og at ”gjennomsiktighet vil være deres motto.”

Slik kan beskuelsen av Golden Gate Bridge i San Fransisco bli, om Hyperloop blir virkelighet.
Slik kan beskuelsen av Golden Gate Bridge i San Fransisco bli, om Hyperloop blir virkelighet.

Hovedmålet er å bygge Hyperloop uansett hvor det måtte bli. Hvis det skal vise seg at USA ikke er klare for prosjektet, vil man se an muligheten i andre land.

Billettprisen fra for eksempel Los Angeles til San Fransisco ser man for seg kan bli så lav som 150-250 kroner, og aller helst gratis, da inntektene hovedsakelig genereres av reklame under reisen.

Tiden vil vise, om Hyperloop blir en realitet.

Kilde: Gizmorati
Mer info: spacex.com/hyperloop

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top