Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Elon Musk vil bygge by på Mars

Tesla-gründeren ønsker å iverksette utforsking og kolonisering av Den røde planeten.

Skrevet av / 27.01.15 - 12:44
Elon Musk vil bygge by på Mars

Vi har allerede hørt om prosjektet Mars One, som vil sende fire mennesker til Mars for å starte koloniseringen av den røde naboplaneten. Elon Musk har med sitt SpaceX-initiativ lignende planer. Og ikke bare med en håndfull folk – Musk ønsker å flytte millioner av mennesker, og tonnevis med utstyr, til mars.

Mens det hele tiden har vært klart at Mars One har vært en enveisreise, hvor de første reisende må leve resten av sitt liv i ensomhet, forsker Musks SpaceX på romfartsteknologi hvor fartøyene kan både lande, ta av og returnere. Det betyr at de reisende ikke må permanent reise fra familie og venner, for og starte på et nytt liv i ensomhet. Ved at man også kan reise tilbake igjen, håper Musk at turen vil appellere til langt flere.

Internett til hele verden
Men Mars-planene er langt unna. I en nærmere fremtid er det mer trolig at Musk vil gjøre alvor av sine planer om å gi hele verden internett fra satellitter. Ryktene vil ha det til at Google er i ferd med å investere flere milliarder i SpaceX, for å få en hel bråte med internettbringende satellitter i bane rundt jorden. Denne investeringen vil i så fall trolig erstatte internettgigantens egne planer om det samme. Google har nemlig tidligere annonsert både at de vil gi verden internett med værballonger, og også kjøpt opp satellittprodusent O3b til samme formål.

Nå ser det ut til at SpaceX kan få hovedoppdraget. Både internett til verden og kolonisering av Mars forutsetter imidlertid at Elon Musk og SpaceX klarer å revolusjonere kostnadene med å sende satellitter og fartøy til verdensrommet.

Kilde: marketwatch.com

Artikkelbilde: Nasa

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top