Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Øyafestivalen – dag 1

Første dagen på Øya fikk vi høre Hi-Fi Klubbens ekstreme hi-fi/PA-system, og musikalske godbiter var det bra med.

Skrevet av / 13.08.15 - 14:11
Øyafestivalen – dag 1

Man kunne ikke bedt om en bedre åpningsdag på Øyafestivalen. Sola stekte, ølen var kald, og Tøyenparken er det mest perfekte festivalområdet jeg noensinne har vært på. Det kuperte terrenget gjør det lett for de som sitter bak å få oversikt over hovedscenen Amfiet, samtidig som det er mindre kjedelig å gå rundt inne på området.

Tøyenparken er perfekt for festival.
Tøyenparken er perfekt for festival.

Aller først på dagen var det demonstrasjon av Hi-Fi Klubbens nye scene, med et PA-anlegg bygget opp av hi-fi-høyttalerelementer. Et høyttalersystem som svelger unna 136.000 watt! Vi intervjuet Danny Haikin fra Bowers & Wilkins om det enorme anlegget, som du kan se under.

Hva konsertene angår åpnet det med bergensjentene i Razika, som spiller det man vel må kunne kalle skamusikk av typen søt og uskyldig. En for så vidt trivelig konsert for et litt lite publikum. Razika har ennå ikke lært seg at det fort kan bli kleint når en artist inviterer et sittende og halvveis liggende publikum til å komme nærmere scenen og danse, og det var da heller ikke mange som lystret. Likevel en grei opplevelse.

razika
Razika

The Switch spilte på Vindfruen, den nest største scenen. Jeg så dem for første gang, og stilen er flinkis-pop av typen indie. Her er det mye som skjer, mye perkusjon og flerstemt synging. Veldig dyktige musikere, og musikken er som skapt for Øyafestivalen.

The Switch
The Switch

Fay Wildhagen ga en trivelig konsert på den største scenen. Det går i mye rolig, Fay er tidvis ganske melankolsk, og man blir nok dratt lengre inn i musikken på en liten klubb enn på en stor utendørsscene i perfekt solskinnsvær. Men det er umulig å ikke like Fays skjøre stemme.

Fay Wildhagen
Fay Wildhagen

Så kom det jeg hadde gledet meg mest til (hvis vi ser bort fra avlyste Mastodon), nemlig Gøteborg-bandet At the Gates. Vi snakker death metal av det melodiske slaget, og musikken var som forventet: kanonfet! Konsertopplevelsen ble noe dratt ned av solsteika. Et forsøk på lysshow ble spist opp av dagslyset, og når scenen er så lys, blir man veldig oppmerksom på hvor stillestående gutta på scenen er. Vokalist Tomas Lindberg gjør jobben sin, men ellers virker det noe halvhjertet. Uansett, musikken er knallfet, og lyden bra.

At the Gates
At the Gates

En konsert jeg derimot ikke fikk noe ut av, var The War On Drugs. Et band som roses opp i skyene av folk som tydeligvis hører noe jeg ikke hører. For min del minner det mer om en litt mindre skrøpelig Bob Dylan synger Bruce Springsteen, som jeg mye heller ville sett.

The War on Drugs
The War on Drugs

Det var mange andre band og artister jeg ville se som jeg av ulike grunner dessverre ikke fikk med meg.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top