Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

10 ting Apple ikke snakket om

Her er 10 interessante nyheter i Apples kommende operativsystem.

Skrevet av / 18.06.16 - 16:08
10 ting Apple ikke snakket om

mandagens presentasjon av de kommende iOS 10, tvOS, watchOS 3 og macOS Sierra viste Apple de viktigste nyhetene. Siden da har mange utviklere begynt å teste betaversjonene. Her er noen av de etterlengtede nyhetene som Apples ikke fikk tid til å snakke om.

tvos siri svenska

Man kan  styre Apple TV med stemmen, det har ikke fungert i Skandinavia tidligere. Men snart får vi Siri på norsk og svensk.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Hvis man sitter i et mørkt rom, for eksempel på kino kan det være irriterende at telefonen lyser så sterkt. Selvsagt er den beste løsningen å skru av telefonen og konsentrere seg om filmen, men mange har likevel ønsket en nattmodus – Dark Mode. Den er enda ikke tilgjengelig som standard i iOS 10, men utviklere har likevel klart å få flere apper over på den mørke siden.

delete stock apps
Foto: Apple

I iOS 10 kan man endelig slette standard-apper man ikke bruker. Det gjelder Kalkulator, Kalender, Kompass, Kontakter, FaceTime, Finn venner, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Musikk, Nyheter, Notater, Podcasts, Påminnelser, Aksjer, Tips, Videoer, Taleopptak, Watch  og Vær
Les mer på support.apple.com

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Allerede før du prøver å koble til et WiFi-hotspot, blir du nå varslet, hvis det mangler internettforbindelse. Eller hvis iOS mener at tilkoblingen ikke er sikker.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Mail-app’en i iOS 10 registrerer nå om mail blir sendt fra en mailliste. Du får automatisk en knapp for å melde deg ut av listen

ios-10-3d-touch-control-center
Foto: Apple

Kontrollpanelet i iOS 10 støtter nå 3D Touch, som gir tilgang til praktiske snarveier.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Kart-appen i iOS 10 vet nå hvilke veier som har avgifter, og kan dermed foreslå en billigere rute hvis det ikke er en for lang omvei.

Det siste året har iPhone 6s og 6s Plus brukere merket at musikken stopper, hvis du tar et bilde. Dette problemet skal nå være fikset.

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

Når telefon din kobles fra CarPlay, merker kart-appen automatisk hvor du parkerte bilen. 

(Foto: Tillverkare)
Foto: Apple

For de som ofte synes det er vanskelig å gå og legge seg i tide, finnes det nå en ny alarm. Basert på hvor mye søvn du trenger vil du ikke bare våkne opp i tide, men også få en påminnelse når det er på tide å legge seg. 

Vi du ha enda mer? Her er en bruker som går gjennom 50 detaljer han har lagt merke til.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top