Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lyssterk zoom for mFT-kameraer

Med den lyssterke X Vario 12-35mm f2,8, øker utvalget av optikk til Panasonic og Olympus microFourThirds-system, ytterligere.

Skrevet av / 21.05.12 - 09:34
Lyssterk zoom for mFT-kameraer

Hvis man ser bort fra det store utvalget av Nikon- og Canon-optikk, er det ingen systemkameraer som er i nærheten av utvalget av optikk, som hele tiden vokser til Micro Four Thirds-formatet.

Den nye Lumix G X Vario 12-35mm f2,8, til mFT-formatet, fører antallet objektiver godt opp i 30-tallet, og er den mest lyssterke zoomen til de kompakte mFT-kameraene til Panasonic og Olympus.

Objektivet som er værforseglet, og passer godt sammen med de mer avanserte Panasonic Lumix GX1 og Olympus OM-D E-M5, har fått en ny Power O.I.S optisk bildestabilisator. Som skal være den mest effektive hittil fra Panasonic. Med dobbelt så bra kontroll på vibrasjoner, sammenlignet med forrige generasjon O.I.S stabilisator.

Med brenvidder på 12 til 35mm, tilsvarer bildevinkelen 24 til 70mm, på 24×36 mm småbildefilm, og lysstyrken på f2,8 og den optiske konstruksjonen, tyder på at Panasonic har laget et objektiv som definitivt skal være i klasse med Canon og Nikons 24-70mm f2,8.

Men Panasonic X Vario 12-35mm f2,8, er mye mindre og lettere. Vekten er oppgitt til 305 gram, lengden til 74 mm, og diameteren 68 cm. Til sammenligning veier Canons 24-70mm 805 gram, det er 113 mm langt, og 89 mm i diameter. Nikons 24-70mm er enda større.

Den optiske konstruksjonen består av 14 linseelementer fordelt på ni grupper, med et UED-element (Ultra Extra-Low Dispersion) som skal redusere feilbrytning, og et UHR-element (Ultra High Reflective) ror jevnest mulig skarphet i bildeflaten på alle brennvidder.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Korte fakta:

  • Maks lysstyrke    f2.8
  • Min lysstyrke    f22
  • Filterdiameter    58 mm
  • Nærgrense    25 cm
  • Elementer    14
  • Grupper    9
  • Vekt    305 g
  • Diameter    68 mm
  • Lengde    74 mm

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top