Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Libratone Zipp har gjenoppstått

Zipp er et helt nytt produkt med nye smarte funksjoner og bedre pris.

Skrevet av / 20.10.15 - 10:16
Libratone Zipp har gjenoppstått

For tre år siden testet vi Libratone Zipp, en stilig og smart trådløs høyttaler som vi virkelig likte. Men de siste årene har vi ikke hørt så mye fra den danske høyttalerprodusenten. Men det blir det endring på nå.

Når vi nå traff dem var de fulle av selvtillit, takket være at de har fått langsiktige investorer. Altså kan de satse på produktutvikling og ha en plan som går over flere år for hvordan de vil utvikle sine produkter. Så regn med at det kommer flere nyheter det kommende året.

Les vår test av trådløse reisehøyttalere.

Først ut er en fullstendig redesign av Zipp. Den har faktisk ingenting til felles med den første modellen, bortsett fra den runde formen. Det sitter helt nye elementer på innsiden og de har til og med selv utviklet alle styringskretser for lyd og tilkobling.

New_ZIPP_MINI_Kitchen

Takket være dette er den betydelig kraftigere, noe vi trakk for på den tidligere testen. Nå spiller den tilstrekkelig høyt for å fylle rommet uten at det går utover lydkvaliteten. Likevel har den også fått bedre batteritid og rekker nå opp mot 8-10 timer.

Multirom
Men fremfor alt har den fått multiromsfunksjon, som Libratone kaller for SoundSpaces. Vi var på en presselansering i Oslo, hvor vi fikk se og høre den nye Libratone Zipp og dessuten den mindre Zipp Mini.

Med den nye smarte appen kan man enkelt dra sammen høyttalere og lage grupper eller om man ønsker det, sette sammen stereopar. Man kan ha inntil 8 grupper og maksimalt 16 høyttalere i nettverket. Har man Apple-apparater bruker man AirPlay, og er man utenfor hjemmet kan man bruke Bluetooth. Har du ikke AirPlay-mulighet, kan du til og bruke DLNA.

Libratone_app
Den smarte appen virker meget enkel i bruk. Vi fikk se systemet demonstrert i Oslo. Foto: Libratone

Les vår test av trådløse høyttalere for hjemmet.

Man kan dessuten styre mange av funksjonene direkte på høyttaleren, på en berøringsflate på toppen. Inkludert å dempe lyden bare ved å legge hånden på høyttaleren, svare på telefonsamtaler og velge en av fem favoritt-nettradiostasjoner. Vi prøvde så vidt å skru lyden opp og ned, og man får fin føling av høyttaleren, da berøringspanelet gir en svak dirring i fingeren når man stryker på den.

Zipp_And_ZippMini_Standard webb

Zipps nye lillebror Zipp Mini har samme funksjoner og batteritid som storebror, samt omtrent samme lydkvalitet som den tidligere modellen.

Prisene er dessuten satt ned. Zipp koster 2.999 kroner og Zipp Mini 2.399 kroner. De kan bestilles nå og kommer i butikk i slutten av måneden.

libratone.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top