Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sparkle Roll kjøper seg inn i B&O

Den kinesiske milliardæren Qi Jianhong eier nå en femtedel av selskapet

Skrevet av / 09.08.16 - 16:35
Sparkle Roll kjøper seg inn i B&O

Sagaen om det mulige salget av B&O fikk i dag et nytt kapittel. Det 90-år gamle Struer-firmaet blir nå 1,5% mer kinesisk.

Som vi har skrevet om tidligere, har B&O hatt store økonomiske problemer de siste årene.  Tross suksessen med B&O Play-merket og frasalg av bilstereoavdelingen og teknologidivisjonen Icepower har det likevel vært en hard kamp mot underskudd i økonomien. De har derfor vært til salg siden januar 2015.

Underveis har B&O lenge vært i forhandlinger med «en mulig kjøper,» som ikke før nå har blitt kjent; kinesiske Sparkle Roll Group, som eies av rikmannen Qi Jianhong. Og i april kjøpte Sparke Roll 13,1 prosent av B&O. 

Senere i samme måned så det ut til at B&O trakk seg i forhandlingene med Sparkle Roll og Qi Jianhong.

Forbindelsen viser seg likevel å ikke være helt borte, for i en ny børs-kunngjøring, meddeler B&O at Sparkle Roll nå har kjøpt enda flere aksjer i selskapet.

Men så blir det litt mer komplisert. Det er nemlig to selskaper med navnet Sparkle Roll som har aksjer i B&O. Sparkle Roll Group Limited, som stod bak det siste kjøpet, eier nå 14,6 prosent av selskapets aksjer. I tillegg kommer 5,6 prosent som eies av Sparkle Roll Holdings Ltd. BVI. Men da det hele eies fullt av samme mann; mr. Qi Jianhong, er han dermed eier av i alt 20,2 prosent av aksjene i Bang & Olufsen. Innen gårsdagens kjøp var eierandelen 18,7 prosent, så mandagens kjøp utgjør 1,5 prosent av B&O.

B&O inngikk i mars en avtale med LG om et samarbeid på fjernsynsteknologi. Et samarbeid som ville spare B&O for 200-250 millioner kroner.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top