Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi har prøvd Apple Watch

Her er våre første inntrykk etter å ha lekt med den endelige versjonen av Apples smartklokke!

Skrevet av / 09.03.15 - 22:59
Vi har prøvd Apple Watch

Helt siden Apple Watch ble vist for første gang i september, har det vært mange spekulasjoner om spesifikasjonene og detaljene rundt Apples nye smartklokke, men nå er den endelig klar, og under lanseringen i Berlin fikk vi lov til prøve den!

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

Apple har lykkes med å lage noe som føles som en ekte klokke, samtidig som den firkantede skjermen gir plass til mer informasjon og blir mer anvendelig enn den runde varianten.

Som alle klokkekjennere vet, er det forskjell på klokkene man bruker til trening, fritid eller et viktig forretningsmøte. Det er også grunnen til at Apple har laget tre forskjellige versjoner av Watch: En rimelig sport-versjon av aluminium med gummistropp, en mer påkostet modell med stållenke, og en riktig luksuriøs sak i gull. Den tilbys også i to størrelser, 38 og 42 millimeter. Dermed kan Apple appellere til et langt større publikum enn konkurrentene.

Apple Watch (stål)
Apple Watch (stål)

Sportmodellens gummiarmbånd kjennes mykt og behagelig rundt håndleddet. Men også modellen i stål føles behagelig mot huden. Personlig kunne jeg gjerne tenke meg å ha den billigste modellen til trening, stålmodellen til hverdagsbruk, og ja, selv luksusmodellen til dressen. Konkurrentenes modeller kan man vanligvis bare forestille seg i en av situasjonene, og ingen av dem passer direkte bra med slips og blankpussede sko.

apple watch edition
Apple Watch Edition med en stiv prislapp

Apple har som vanlig lagt mye ressurser ned i brukervennligheten. I stedet for å komme opp med merkelige kombinasjoner av fingersveip og trykk, responderer skjermen etter hvor hardt du trykker. Dreieknappen som man ellers ville brukt til å stille viserne på en analog klokke, brukes til å zoome og bla gjennom menyer. Den gir også rask tilgang til kontaktlisten, og gjør det raskt og enkelt å kommunisere.

apple watch buttons

https://www.youtube.com/watch?v=jQmKM9OGHsY

Alle som kjenner iPhone vil forstå hvordan man bruker Watch. Det tok ikke oss mange sekunder å forstå hvordan å hoppe mellom programmer, få opp varslinger og hvordan du tilpasser utseendet eller funksjonalitet. Som vanlig har Apple lykkes med grensesnittet, som også lar deg bruke Siri talegjenkjenning til å gi mer komplekse kommandoer.

https://www.youtube.com/watch?v=7aGWdpHTqJE

Apple har allerede lagt grunnlaget for å bruke Watch som aktivitetsarmbånd med sin nye helse-app, men nå gjelder det at hardwaren matchar. Den innebygde pulsmåleren må være mer pålitelig enn konkurrentene. Hvor godt den fungerer under ulike forhold gjenstår å teste, men førsteinntrykket er at den raskt fanger riktig puls. Til forskjell fra de andre treningsarmbånd har den ulike grunninnstillinger for spinning og tredemølle, noe som er en bra start.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-2skHxNnU

Det har gått rykter om at Apple Watch må lades hver dag, og med en offisiell batteritid på 18 timer ser det ut til å stemme. Ladingen er imidlertid gjort så så enkel som mulig. Den magnetiske ladekontakten fester seg på undersiden og man slipper å fomle med plugger. En enkel og rask løsning som motvirker slitasje.

Tilgangen på brukervennlige apper vil være vinn eller forsvinn for enhver smartklokke. Heldigvis lover det bra for Apple Watch sin del. Under presentasjonen viste man apper for alt fra værmelding og nyheter til hotellbestilling, flyreiser og sikkerhet. Nå gjenstår bare lokalt forankrede apper for Norden som lar oss sjekke været, nyheter eller betale med klokken.

Apple Watch slippes på det amerikanske markedet 24 april. Det er foreløpig usikkert når de første leveransene kommer til Norge.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top