Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløs innbruddssikring

Når man sier trådløst, mener man gjerne alt bortsett fra strømkabel. Netgear har fjernet denne også, på sitt overvåkningskamera Arlo.

Skrevet av / 24.04.15 - 08:57
Trådløs innbruddssikring

Arlo er Netgears smarthjemserie, og først ut er et overvåkningskamera for hjemmet, der man har kuttet alle kabler for å gjøre det enklest mulig å installere det og bruke det. Det kobles trådløst mot hjemmenettverket, og du installerer det med et enkelt magnetfeste der du ønsker. Det geniale med det, er at kameraet enkelt kan flyttes fra ett punkt til et annet. For eksempel om du vil overvåke hytta når du er hjemme – og hjemmet når du er på hytta – så er det bare å ta med seg kameraet mellom stedene, og hekte det på magnetfestet du har installert på ønsket sted.

Og når Netgear sier trådløst, så mener de trådløst. Det finnes ikke en eneste kabel – heller ikke strømkabel. I stedet går kameraet på batterier, hvor man med fire av typen CR123 har kameraet i gang i 4-6 måneder.

– Vi har lenge hatt lyst til å komme oss inn på smarthjem-markedet, sa Damir Skripic, produktsjef for smarthjem hos Netgear, da undertegnede møtte dem i Oslo forrige uke.

– Vi har forholdt oss til en spørreundersøkelse, som tar for seg hva folk er interessert i. 62 prosent svarer at sikkerhet er høyest på lista. Derfor var det naturlig for oss å gå inn på dette markedet.

Arlo er et kompakt og snertent overvåkningskamera for hjemmet.
Arlo er et kompakt og snertent overvåkningskamera for hjemmet.

Nesten HD-oppløsning
Netgear ville lage et innovativt overvåkningskamera, og jobbet ut i fra en spørreundersøkelse som viste hva folk ønsket mest i et slikt. HD-video var øverst på lista, derfor har Arlo fått 720p-oppløsning. Bare nesten HD, altså. Høyere oppløsning ville dramatisk gått utover både batteritiden og lagringsplassen video tar i nettskyen, kunne Skripic forklare.

Andre funksjoner
Kameraet har bevegelsesregistrering, slik at det kun gjør opptak når det registrerer bevegelse. I tillegg har det nattsyn, slik at det også fanger det som foregår når alt lys er av. Kameraet er værbestandig, og er testet i ekte stormvær, for å være sikker.

Et vidvinkelobjektiv gjør at kameraet fanger mer enn vanlige videokameraer, men uten at man får ”fiskeøyeeffekt”. Kameraet kan overvåkes og opereres med smartmobil og nettbrett.

Fire magnetfester følger med pr. kamera, slik at man lett kan sette opp flere punkter og flytte rundt på det.

Ikke lyd
For å spare batteritid og lagringsplass har Netgear valgt å ikke ha lyd på kameraet. Du fanger dermed bare stumfilm, men i de fleste tilfeller bør dette være nok.

Nettsky
Alt som filmes lagres i nettskyen. Det betyr, at hvis en tyv kommer inn i hjemmet ditt og fjerner kameraet, så er han allerede filmet og lagret. Det betyr også at du har fjernadgang til hele arkivet som er filmet fra kameraet, og ikke bare live-strømmen.

Netgear tilbyr i basispakken sju dagers arkiv i nettskyen gratis, det betyr 1 GB lagringsplass. Dette høres kanskje ikke mye ut, men når kameraet kun filmer når det opplever bevegelse, så sitter du med et sju dagers arkiv av ganske høy interesse.

Med basispakken kan du gjøre opptak av opptil fem forskjellige kameraer.

– 89 prosent prosent trenger ikke mer enn basispakka på en uke, sier Damir Skripic.

De som trenger mer, kan gå for Premier-pakken, som gir 30 dager med opptak (10 GB) og opptil 10 kameraer, eller gå for Elite, som gir 60 dagers opptak (100 GB) og opptil 15 kameraer.

Prisen for de utvidete pakkene er 79 kroner pr måned for Premier, og 119 kr pr måned for Elite.

Man betaler måned for måned, og kan bestille en måned med utvidet tilbud til sommerferien, for eksempel, og så gå tilbake til den gratis basispakken fra neste måned igjen.

Priser
Kameraet kommer i ulike pakker, til ulike behov. Ett kamera og nødvendig basestasjon (VMS3130) koster 2.290 kroner, to kameraer med basestasjon (VMS3230) koster 3.290 kroner, og tre kameraer (VMS3330) koster 4.490 kroner.

Ekstra kamera (VMS3030) for utvidelse koster 1.490 kroner pr. stykk.

netgear.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top