Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hasselblad + Sony = sant

Sjekk dette kamerakonseptet. Illustrasjonen viser hva som kan bli en realitet, når Hasselblad og Sony gjør alvor om å samarbeide.

Skrevet av / 18.09.12 - 15:40
Hasselblad + Sony = sant

Mens Sony er verdenskjent for sine Trinitron-tv-er, og Walkman, har Hasselblad opparbeidet seg et bunnsolid rykte som kameraprodusent, i mellomformatklassen.

Bildene fra den første månelandingen, ble tatt av Neil Armstrong, med Hasselblad. Kanskje derfor at kamerakonseptet på bildene her kalles Lunar.

Nå har den digitale tidsalderen for lengst overtatt i kameramarkedet, og da er det ikke unaturlig at Hasselblad og Sony velger å samarbeide om et kompakt systemkamera.

Svenske Hasselblad har tidligere samarbeidet med FujiFilm om bredformatkameraet X-Pan, som brukte 135-film, mens Sony har overtatt kameradivisjonen fra (Konica) MInolta. Det er med andre ord lange tradisjoner som forenes i Lunar-konseptet illustrert her.

Kameraet som skal gi Hasselblad en inntreden i forbrukermarkedet igjen, og ikke bare i proffmarkedet med H- og V-serien, er basert på Sonys habile NEX-7.

Et kompakt systemkamera med 24 megapiksler APSC- bildebrikke, OLED-søker, 10 bps, full HD-video, og et økende utvalg optikk. Blant annet fra Carl Zeiss.

Protoyper av Lunar vises frem på Photokina 2012, i Køln, og det som ser ut som treverk, er ekte treverk, mens alt sin ligner skinn, faktisk er ekte lær, osv.

Designet er italiensk, må vite, men det skal selvsagt koste litt.

Hasselblad antyder 5000 Euro for Lunar, som skal i butikkhyllene i 2013 en gang, med andre ord Leica-priser, men tross alt betydelig rimeligere enn andre Hasselblad-modeller. I V- og H-serien.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top