Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys utfordrer leverer solid ytelse på bildefronten, med et Android operativsystem som er på bedringens vei. Den siste tiden har også prisen blitt hyggeligere.

Sony Bravia KD-55X8505C 1

(Foto: Produsenten)

Sony fortsetter å levere TV-er med en ganske ”clean, no nonsense design”. Den mørke, slanke rammen og en stilig sokkel i mørk krom forsterker det minimalistiske uttrykket. En diskré Sony-logo med en lysdiode på undersiden får TV-en til å virke ganske eksklusiv. Skjermen har også et silkematt frontglass uten sjenerende refleksjoner og speileffekter.

 

Brukervennlighet og finesser

Sony har fått det nye Android brukergrensesnittet signert Google. Android TV er bygget over samme lest som det mobile operativsystemet mange av oss kjenner allerede, men skal være mer skreddersydd for TV-bruk. Inntrykket er litt av det samme: Du må først akseptere at Google får følge med på noen av TV-vanene dine for å kunne levere en bedre tjeneste. Øverst på hovedskjermen kommer Anbefalinger slik vi kjenner det fra Youtube, etterfulgt av de mest populære applikasjonene. Etter å ha gått flere runder med det nye Android-systemet, med flere oppdateringer underveis, virker det som Sony og Google har fått systemet mer stabilt enn det var i innledningsfasen. Utvalget av spill og tjenester har også blitt bedre. Sony har inkludert deres egen One Touch Remote fjernkontroll med pekeflate som forenkler deler av navigeringen.

 

Bildekvalitet

Sony har lang tradisjon for gode TV-er, og vi har tidligere sett at teknikken fra deres dyreste toppmodeller i X9-serien kan komme rimeligere modeller til gode. Slik er det også med X8505. For det første gjør den en meget bra jobb med å oppskalere nesten alt slags innhold, det være seg TV-sendinger eller HD-videoer fra Youtube, til sylskarp ”4K light” kvalitet. Hemmeligheten er den kraftige 4K X-reality Creation bildeprosessoren hentet fra Sonys dyreste high-end TV-er og prosessorer. For det andre har den meget god lyskontroll, uten ”lysblødningen” vi ser hos en del av konkurrentene.

Selve bildepanelet virker ikke nødvendigvis superavansert. Kontrasten og lysstyrken er litt mer dempet, og svartnivået er ikke helt på høyde med Panasonic. Til gjengjeld viste vårt testeksemplar lite tegn til svakheter som clouding, hvor ujevnheter i baklyset skaper lyse flekker. Dette virker lovende og taler til fordel for god kvalitetskontroll på fabrikken.

Videre har Sony-skjermen en meget flott, nyansert og nøytral fargegjengivelse, og gir adgang til avanserte kalibreringsmuligheter for den som vil finjustere bildekvaliteten med kalibreringsutstyr. I tillegg målte vi meget lav forsinkelse på inngangene (36ms i ”Spill” modus), hvilket gjør X8505C til en velegnet skjerm for spillentusiastene.

 

Lydkvalitet

Sony X8505 må se langt etter de kraftige sidemonterte høyttalerne du finner på toppmodellen X93. I stedet har den forholdsvis enkle undermonterte høyttalere, som likevel gir brukbar lyd med god klarhet i stemmegjengivelsen. Noe særlig bass er det ikke, og musikk fra Youtube låter ikke spenstig som hos Samsung.

 

Konklusjon

Sony-skjermen byr på mange gode egenskaper til en gunstig pris. Dens første store styrke er den gode oppskaleringen, som sørger for at selv middelmådig HD-materiale ser riktig flott ut i stort format. 55X8505 har også utmerket kontrast, og jevn lysfordeling uten særlige ujevnheter i baklyset. 55X8505 har ikke helt det samme svartnivået som Panasonic og klarer heller ikke å matche Samsung-utfordrerens spenstige fargegjengivelsen. Totalt sett leverer Sony høy ytelse på bilde. I det siste har også Android-plattformen blitt mer stabilt, hvilket gjør at det blir lettere for oss å anbefale Sony-skjermen til flere.

Les videre
Exit mobile version