Foruten Panasonic og Samsung er LG en av få gjenværende produsenter av plasmaskjermer, og de bruker gjerne denne teknikken når de skal tilby store skjermer til lave priser. Designmessig ligner PZ750 mye på LGs LED-skjermer – den er meget tynn til plasma å være, og har en heldekkende glassfront med blå stripe i kanten. Hos Panasonic må du faktisk opp på toppmodellen VT30 for å få en tilsvarende flott design.
Velutstyrt
LG 60PZ750W har både sidevendte og bakovervendte HDMI-kontakter, så om du skal veggmontere TV-en er det greit med litt plass til kablene. Foruten rikelig med tilkoblingsmuligheter har LG-skjermen også masse finesser å by på. Internett-portalen gir deg tilgang til populære tjenester som Facebook og Youtube, og fungerer dessuten raskere og mer smertefritt enn forrige generasjon.
Bildekvalitet
LG har vakt stor oppsikt med sine Cinema 3D LED-skjermer som bruker billige passive briller. Denne teknologien er dessverre ikke kompatibel med plasmaskjermer foreløpig, og 60PZ750 bruker derfor aktive 3D-briller med lukkerprinsippet (Active Shutter). Dermed bør du ha kontroll over lysforholdene når du skal se 3D-film.
60PZ750 viser seg nettopp å trives best i mørklagte omgivelser. Den er ikke like god som Panasonic 55VT30 til å stenge lyset ute, og får en litt grå skjermoverflate når det er lyst i rommet. Glassfronten gir også ganske fremtredende speilbilder, og måten det bryter lyset på, fremkaller synlige striper. Dette er et fenomen som var vanlig å se på budsjettplasmaer tidligere, men som de fleste nå har kvittet seg med.
Med litt dempet belysning i rommet er LG-plasmaen derimot i sitt ess. Da kommer det gode svartnivået og den flotte fargegjengivelsen bedre til sin rett. LG 60PZ750N byr på et stort og imponerende bilde fra Blu-ray og HD-sendinger, og den ekstra størrelsen i forhold til 55-tommerne er klart merkbar, ikke minst på 3D-filmer som Avatar og Tron:Legacy. Dybdeeffekten blir også klart mer imponerende med en stor skjerm som dette.
Baksiden av medaljen er at svartnivået, om enn bra, ikke er helt på høyde med Panasonics plasma eller Samsungs LED. Vi merker i tillegg litt mer tendens til bildestøy, og 60PZ750 mister litt skarphet i bevegelsene sammenlignet med Panasonic. Forskjellen er likevel liten når man samtidig tar i betraktning den økte skjermstørrelsen. Det er også forsvinnende lite crosstalk mellom 3D-bildene – ikke helt på Panasonic-nivå, men like fullt bedre enn det vi har sett fra lukkerbaserte LED-skjermer.
THX-modus
60PZ750 kommer med et vell av innstillingsmuligheter, men den er også meget godt satt opp fra fabrikken. Filmfans og andre som er opptatt av naturlige bilder kan velge mellom THX dag og natt-innstillinger. Den som vil kalibrere med måleutstyr har også full tilgang til fargekalibrering via de avanserte menyene. THX-innstillingen utmerker seg ved å ha svært nøytrale farger, uten overdreven skarphet eller kontrast. 60PZ750 kan også skilte med THX-godkjent 3D-modus, som innebærer at TV-en oppfyller en rekke ekstra kriterier for crosstalk og fargenøyaktighet ved visning av 3D-film.
Konklusjon
LG 60PZ750W er en glimrende skjerm til hjemmekino med sitt store og fargesprakende bilde. Derimot er ikke dette den mest egnede allroundskjermen – til det er lysrefleksene litt for fremtredende, i tillegg til at skjermen blir veldig grå når det er lyst i rommet. Når det er sagt, har LG-skjermen en hederlig ytelse i forhold til prisen og kan anbefales til deg som søker en billig kinoskjerm med 3D-mulighet.