Mens BDP-LX52 (testet i forrige nummer) er en tung og solid spiller for de kresne, er det åpenbart at BDP-120 retter seg mot de som vil ha en enklere og rimeligere spiller. Den er likevel utstyrt med tidsriktige finesser som BD Live og USB-inngang for lagring av ekstramateriale. Pioneer påberoper seg også «Quick Start»-funksjonalitet, men selv om BDP-120 er meget rask i oppstart fra standby, er den fortsatt ikke blant de raskeste når det gjelder å lese platene. Det er også en viss forsinkelse i play- og pausekommandoene, som trekker ned brukervennligheten litt. For ordens skyld skal det nevnes at vårt testeksemplar var en tidlig utgave, og at dette kan være forbedret på senere modeller.
Bildekvalitet
Bildemessig er det derimot lite å utsette ved Pioneeer-spilleren. BDP-120 leverer klare og støyfrie Blu-ray-bilder med upåklagelig fargebalanse. Bildet har imidlertid ikke helt den samme rå skarpheten som Panasonic DMP-BD80 kan vise til, og spilleren har heller ikke de samme innstillingsmulighetene som du får på storebror BDP-LX52. Sammenlignet med de andre spillerne i samme prisklasse er det likevel ingen tvil om at den rimelige Pioneeren hevder seg bra.
Bildekvaliteten ved DVD-avspilling er også meget god. Pioneer-spilleren er spesielt god til å undertrykke støy, og har et meget glatt og behagelig bilde. Likevel mangler det også her litt bildedetaljer i forhold til ekstra finkornede spillere som Panasonic BD-80.
Lydkvalitet
På lydsiden er Pioneer BDP-120 nokså ribbet for utganger, med kun analog stereo og optisk digitalutgang i tillegg til HDMI. Skal du hente ut høyoppløst lyd må du derfor benytte en surroundreceiver av nyere type, med innebygde dekodingsmuligheter. I motsetning til BDP-LX52, har BDP-120 heller ikke Pioneers egen digitalkobling Precision Quartz Link, som kan være kjekk å ha om du skal koble spilleren til en av Pioneers egne receivere.
Konklusjon
Pioneer BDP-120 er en kompakt spiller med fin ytelse, som likevel havner litt mellom barken og veden i denne testen. På den ene siden får den tøff konkurranse av Panasonic DMP-BD80 og andre spillere i mellomklassen, men også utfordringer fra eget hold gjennom den klart dyrere, men mer rendyrkede BDP-LX52. For å få full glede av Pioneer-kvaliteten er du altså nødt til å velge en litt dyrere modell – vårt stalltips er mellommodellen BDP-320 som vi ikke har testet ennå, men som vi tror kan være et sterkt alternativ til den billige BDP-120 og BDP-LX52.