Harman/Kardon lagde noen av de beste DVD-spillerne i sin tid, og derfor forventer vi også høy ytelse fra deres første Blu-ray-spiller. BDP 10 kommer utstyrt med både analoge og digitale lydutganger i tillegg til den sedvanlige HDMI-kontakten, og er dermed lett å koble til et hvilket som helst anlegg. Ethernet-kontakten på baksiden gir også tilgang til Internett, og med det full støtte for profil 2.0 og BD Live-funksjoner.
BDP 10 er laget med kjente Harman-former og er uten tvil den største spilleren i testen. Dessverre er den også den som støyer mest. Blu-ray-drivverket er nokså høylytt av seg til tider, for eksempel når den laster inn filmens startmeny. Spilleren er heller ikke spesielt hurtig verken når det gjelder oppstart eller lesing, og havner litt bakover i feltet når det gjelder hastighet. Det finnes imidlertid ett stort pluss ved brukervennligheten, og det er at fjernkontrollen har baklys! En meget kjekk detalj som gjør spilleren lettere å betjene i «kinomørket».
Bildekvalitet
Med Blu-ray-filmene er man garantert en viss standard på bildekvaliteten, og Harman/Kardon er ikke noe unntak. Bildet preges av svært lite støy, masse detaljer og fin fargegjengivelse. Men det kan man få fra hvilken som helst Blu-ray-spiller, og vi søker det lille ekstra, særlig når spilleren koster voksne 6000 kroner.
I så måte innfrir ikke H/K-spilleren helt, for den er ikke spesielt imponerende verken når det gjelder skarphet eller dybdevirkning i bildet. Sammenlignet med spilleren fra LG er bildet merkbart dusere, og mister litt fokus, spesielt under bevegelser. Det er tydelig på fartsfylte actionfilmer som BD-versjonen av Terminator 2 og Batman-filmen Dark Knight, hvor H/K-spilleren sliter litt med å holde oversikt over all informasjonen i det høyoppløste bildet. Det er slett ingen lett oppgave, men flere av den siste generasjonen Blu-ray-spillere gjør en bedre jobb enn BDP 10. Når det gjelder ytelsen på vanlig DVD, er den klart godkjent, men ikke helt i stil med de andre spillerne fra LG, Pioneer og Panasonic.
Lydkvalitet
Spilleren låter bastant og tøft via stereoutgangene, men dette er ikke den mest logiske måten å koble til spilleren, i alle fall ikke til surroundlyd. Der hvor Harman/Kardon-spilleren har sin plass, er naturligvis i et komplett anlegg med en kraftig surroundreceiver. Da blir det mest logisk å koble til spilleren via HDMI-kabel slik at man kan utnytte de nye lydformatene (forutsetter receiver som kan dekode HD-lyd). H/K-spilleren passer avgjort best sammen med en moderne surroundreceiver siden den ikke har analog surroundlyd-utganger.
Konklusjon
Harman/Kardon har satset en del ressurser på sin første Blu-ray-spiller, som mange H/K-fans har ventet lenge på. Dessverre er resultatet nokså middels, og BDP 10 klarer ikke helt å hevde seg mot tøffe konkurrenter. Som vanlig når vi snakker om Blu-ray dreier det seg om små forskjeller, men de taler ikke til H/Ks fordel denne gangen. Et verdig alternativ til de som vil ha et komplett Harman/Kardon-oppsett, men til alle andre finnes det bedre alternativer.