Ettersom man setter i fotopapir i alle størrelser fra oversiden, er det vanskelig å sette skriveren i en hylle. Skriver man vanligvis ut på vanlig papir, som legges i en skuff på undersiden, kan man imidlertid felle ned fotoskuffen, og da blir skriveren faktisk ganske kompakt. Tilkoblingsmulighetene begrenser seg til USB, men det finnes selvsagt kortplasser for alle vanlige minnekorttyper lett tilgjengelig bak en luke på fremsiden.
Brukervennlighet
Ettersom skjermen sitter på luken som også kan skjule alle knapper, er den ikke spesielt stor. Derimot er den høyoppløst og gir en hyggelig oppfatning av bildene på minnekortet. Navigeringshjulet er litt plastaktig, men fungerer likevel bra å stille inn de automatiske korrigeringene man vil ha før utskriften. Driveren har litt vel mange sider med innstillinger, men alt kan lagres i hurtigvalg, og det er dermed kun forstyrrende når man skal foreta noen uvanlige valg.
Bildekvaliteten
Vi mistenker at det i prinsippet er samme innside på denne billige modellen og den betydelig dyrere MP640 – for de kom helt likt ut i vurderingene. I de aller fleste tilfeller fikk begge meget gode resultater. Det eneste unntaket var vinterbildet, der vi syntes at snødekket ble vel ensfarget og detaljløst. Fargetoningene var jevne over hele skalaen, med kun antydning til enkelte fargestikk. I denne prisklassen er det et utmerket resultat.
Konklusjon
Vil man ha et apparat å stappe inn minnekortet i og skrive ut direkte, er den lille skjermen og det plastaktige navigeringshjulet et problem. Det samme gjelder dersom man vil koble den til et nettverk, men da kan man faktisk ganske enkelt velge storebror MP560 i stedet. Har man bare en datamaskin og vil redigere bildene før utskriften, har MP550 faktisk akkurat det man trenger. Det viktigste er jo likevel at kvaliteten på fotografiene, og der blir man ikke skuffet.