Vi hadde allerede brukt den tidligere BDP7500 i en periode, men før vi rakk å få den på trykk lanserte Philips ”mkII” utgaven 7500S2, som blant annet er oppgradert med 3D-støtte. Både design og utførelse har mye til felles med den dyre BDP9500, som vi kåret til testvinner tidligere i år. 7500S2 viser seg akkurat som toppmodellen å være svært rask og behagelig i bruk.
Tilkoblinger
Philips-spilleren er utstyrt med alle de påkrevde inn/utgangene, men har i utgangspunktet kun støtte for kablet internett (Ethernet). Om du vil koble spilleren til et trådløst nettverk må du kjøpe et USB-adapter som ekstrautstyr til om lag 700 kroner. Gjennom internettoppkoblingen Net TV kan du se YouTube-video, og det legges også opp til filmleie over nettet med tjenesten Film2Home.
Bilde
Philips leverer varene både på Blu-ray og DVD. Det kommer selvfølgelig ikke som noen overraskelse at BD-kvaliteten er svært god, men vi kan likevel ane litt bedre flyt og bedre skarphet i bevegelsene enn forgjengeren BDP7500. Philips-spilleren bruker kort tid på å laste inn filmer og reagerer dessuten lynkjapt på kommandoer fra fjernkontrollen, noe man legger merke til med en gang. Kresne filmtittere vil også sette pris på teksthevefunksjonen, som gjør det mulig å holde tekstingen synlig når man bruker projektor eller TV med Cinemascope.
Konklusjon
En meget god allround-spiller med høy ytelse til prisen. Bildekvaliteten er god, og Philips scorer i tillegg bra på hastighet og brukervennlighet. Alt dette er med på å gjøre dette til en mer komfortabel spiller enn resten av feltet. Eneste minus er at den mangler Wi-FI oppkobling opp av esken, det burde Philips klart å få med når konkurrentene greier det.
Oppsummering
Verdt å vente på?
3D eller ikke, om du vurderer en ny BD-spiller er det ingen grunn til å styre unna modellene som faktisk har støtte for dette.
De fleste av de store leverandørene tilbyr nå en Blu-ray spiller med 3D uten at det ser ut til å ha hatt dramatiske innvirkninger på prisen. Selv når man ser bort fra 3D-funksjonaliteten gir disse spillerne mye for pengene, og med unntak av Panasonics bidrag kan alle spillerne i testen kjøpes for rundt 2.000 kroner.
Overgangen til 3D og HDMI 1.4 ser imidlertid ikke ut til å ha gått like smertefritt for alle produsentene, ikke minst når det gjelder å få de ulike produktene til å snakke med andre komponenter i kjeden som TV-er og surroundreceivere. Vi opplevde en del problemer mellom Panasonics Blu-ray spiller og en av testskjermene våre fra LG. Vi greide ikke å finne hvor feilen ligger men det var kun kombinasjonen av LG og Panasonic som ikke virket. Slike problemer kan forhåpentligvis løses ved en snarlig firmwareoppgradering, og testen understreker også hvor viktig det er være tilkoblet en trådløs eller kablet internettoppkobling for å sikre at spillerne har siste versjon. Som vanlig er det tett løp mellom Blu-ray spillerne, og for en gangs skyld er det ikke nødvendigvis slik at den dyreste er best. Philips BDP7500S2 peker seg ut som den beste totalpakka denne gangen, og Panasonic DMP-BDT300 har problemer med å forsvare den høyere prisen med mindre man har et veldig sterkt behov for doble HDMI-utganger. Spillerne fra LG, Sony og Samsung følger hakk i hæl, og bekrefter at du trygt kan velge skjerm og spiller av samme merke om du er ute etter en komplett ”3D-pakke”.