Grundig Vision 6 32-6840T

Tøff mellomvekter

Grundigs populære budsjettmodell Vision 6 er tilbake i revidert versjon med mer utstyr og flere funksjoner, men hva med bildet?

Vision 6 32  er blant annet oppgradert med en tredje HDMI-inngang, USB tilkobling og innebygd digitalmottaker for RiksTV (MPEG4). Nedovervendte kontakter gjør at Grundig-skjermen egner seg bra til å henge på veggen. Betjeningen er som vi er vant til fra Grundig, meget brukervennlig og oversiktlig, med tydelige knapper og enkel tilgang til de viktigste funksjonene.

Bildekvalitet
Vi har gjennom flere TV-tester sett mange bra TV-apparater fra Grundig, som er kjent for å gjøre en god jobb med bildeinnstillingene på skjermene sine. Derfor er det litt skuffende å se at denne modellen har problemer med fargebalansen. Selv om bildet oppleves enda skarpere og mer kontrastrikt enn Finlux og United, er det tydelig at bildepanelet er veldig glad i grønt. Hele gråtoneskalaen fra svart til hvitt har et svakt grønnskjær i seg, noe som blant annet virker inn på hudtoner og gir folk en viss tendens til «sjøsyke». Dette er ikke spesielt påtrengende når man ser på skjermen isolert sett, men hindrer Grundig fra å leverer et helt nøytralt og korrekt bilde denne gangen.

Lydkvalitet
Grundigs fremoverrettede høyttalere serverer en klar og åpen lyd. Den er riktignok ikke like fyldig og bassrik som det United og Finlux leverer, men klart godkjent til nyheter og vanlige TV-programmer. Til litt saftigere TV-underholdning anbefaler vi et separat lydanlegg.

Konklusjon
Grundig kan endelig tilby en MPEG4 kompatibel skjerm til konkurransedyktig pris, som er både velutstyrt og brukervennlig. Den skuffer imidlertid rent bildemessig, med en fargebalanse som heller klart til den grønne siden av nøytralt. Det hindrer oss fra å gi toppkarakter denne gangen, men Vision 6 32 kan likevel by på mye utstyr og god brukervennlighet til en god pris. AH

Konklusjon
Samsung vs Philips

Mens de fleste 32-tommerne i testen kan by på masse utstyr og finesser, er det til dels stor forskjell på bildekvaliteten de gir når du pakker dem opp av esken. Blant de ti testdeltakerne er det spesielt to skjermer som peker seg ut.

Testens totalt sett beste TV er Samsung LE32A656. Samsung-skjermen leverer svært høy bildekvalitet uten behov for tungvinte innstillinger, og har i tillegg meget gode tilkoblingsmuligheter. Dette er en TV du kan ta i bruk og nyte fra første stund, men vi anbefaler et separat lydanlegg hvis du skal se mye på film og sport. Vi minner også om at denne skjermen finnes som RiksTV godkjent MPEG4 utgave, da med betegnelsen LE32A676.

Å kåre det beste kjøpet var ikke like lett. Tøff priskonkurranse både i butikk og på nett gjør at prisene på testdeltakerne kan variere kraftig, og slik situasjonen er nå knives det gjerne om å ha den beste prisen på de mest populære modellene. Derfor er det fullt mulig å gjøre gode kjøp på litt dyrere modellene i testen, som gir en mer komplett TV-opplevelse enn budsjettmodellene.

Tittelen «Beste kjøp» landet til slutt på Philips 32PFL7403D. Den har nesten tilsvarende utstyrsmengde og bildekvalitet som Samsung, til en litt lavere veiledende pris. Ingen av de rimeligere skjermene i testen kan måle seg med Philips totalt sett, og det var kun et marginalt dusere bilde og mer tungvinte menyer som hindret Philips i å klatre til helt til topps..

Utmerkelsene har gått til de to beste skjermene denne gangen, men det kan likevel hende at en av de andre testdeltakerne passer bedre til akkurat ditt behov, enten når det gjelder pris, utseende eller spesielle funksjoner. Derfor lønner det seg som vanlig å lese enkeltomtalene for mer informasjon om de ulike modellene.

 

Les videre
Exit mobile version