Den nye skjermen i Grundigs Fine Arts-serie har et kompakt og moderne utseende, og skiller seg ut fra den gemene hop med en overflate i børstet metall. Du kan få den i sølv eller svartfarget utførelse, hvor sistnevnte er vår definitive favoritt. Den svarte Grundig-skjermen har en matt overflate som ikke forstyrrer synsopplevelsen, og et matt skjermbelegg som motvirker refleksjoner. Begge deler står i sterk kontrast til de speilblanke skjermene man ser hos et par av konkurrentene, og gjør at Fine Arts-skjermen egner seg bedre i omgivelser med mye lys.
Bildekvalitet
At skjermen trives i lyse omgivelser bekreftes av bildepanelet med LED-sidelys, som kan by på imponerende kontrast og lysstyrke. Fra fabrikk kommer den innstilt med et avgrunnsdypt svartnivå som kan forbløffe alle og enhver. Bakdelen er at bildet faktisk blir litt i mørkeste laget, og skjuler noen av de mørke detaljene i filmer og annet tv-innhold. Skarpheten og kontrasten er også kraftig overdrevet, og det hele resulterer i et litt flimrete, hardt bilde på HD-materiale. For å få det fulle og hele bildet er man nødt til å trimme opp lysstyrken litt igjen. Det kan virke som Grundig har falt litt i ”LED-fella” og forsøker å imponere de som ser skjermen for første gang.
Likevel skal vi ikke virke i overkant strenge, for potensialet i skjermen er stort. Grundig-skjermen byr på en svært nyansert og naturlig fargebalanse, og tilstrekkelig lysstyrke til å brukes i sterkt opplyste rom. Skarpheten er dessuten svært god. Fine Arts-skjermen viser seg å være en svært dyktig utøver på variert tv-innhold som sport og naturprogrammer. Som dedikert filmskjerm har den derimot noen svakheter, på grunn av et litt ujevnt baklys. I et helt mørklagt rom kan man se antydninger til lyslekkasje fra det sidemonterte LED-lyset, som danner lyse flekker på skjermen i mørke scener. Grundig er derfor bedre egnet som allround-skjerm til vanlig tv-titting enn som dedikert filmskjerm i mørklagte rom.
Lydkvalitet
På Grundig-skjermen ligger høyttalerne gjemt i rammen på undersiden, og er rettet framover mot seerne. Lyden er klar og overraskende fyldig, med spesielt god vekt på tale. Akkurat som hos Philips er derimot lydstyrken ganske begrenset, og mindre egnet til å fylle en stor stue med lyd.
Konklusjon
Designmessig utgjør denne skjermen fra Grundig et friskt pust med sitt stilrene utseende i børstet metall. Bildekvaliteten er også noe av det beste vi har sett fra Grundig til nå, med svært god kontrast og naturlige farger. Fine Arts er derimot ikke den beste filmskjermen, på grunn av et til tider ujevnt baklys og et svartnivå som gror litt igjen i de mørkeste partiene. Som allround-skjerm er den likevel en het kandidat, og kan anbefales til de som vil ha en LED-tv som skiller seg ut.