Smartmi Rainforest luftfukter er en liten kompakt luftfukter som er beregnet til å plasseres et stykke opp fra gulvet. Fargen er matt hvit og gull, og jeg synes personlig at den er veldig pen, noe jeg er takknemlig for, ettersom den må stå der den synes for å gjøre jobben sin optimalt.
Pakke opp og komme i gang
Å pakke opp og installere min private innendørs-regnskog er bekymringsfritt.
Selve vanntanken er plassert i bunnen, og i den plassere en innsats med et ganske skikkelig filter og et rør som går opp i den gjennomsiktige plastsylinderen som plasseres oppå vanntanken. Røret sprayer ut vannet i sylinderen og skaper illusjonen av ”en regnfull dag i skogen”. Faktum er at det låter som et stille regn. Ganske koselig faktisk.
Appen Smartmi
Smartmi-appen er på engelsk, men den er enkel og brukervennlig uten merkverdigheter. Her finnes en ”rullegardinliste” hvor jeg stiller inn ønsket luftfuktighet.
Her kan jeg også se hvor mye vann som er igjen i tanken og stille inn timerfunksjonen. Til forskjell fra for eksempel Duux Beam Smart 2, som også deltar i testen, kan jeg bare stille inn en timer av gangen, men med tanke på prisforskjellen føles det helt ok. Her finnes ingen funksjon for å lage skjemainnstillinger, noe som kan være bra å vite om det er en viktig funksjon for deg.
I modusen manual transmission kan jeg også justere hvor mye damp jeg vil at Smartmi skal slippe ut.
Bruk og håndtering
Smartmi Rainforest luftflukter er den luftfukteren i testen som er beregnet for de minste rommene, i dette tilfellet 20 kvadratmeter.
På toppen finnes et display som viser aktuell luftfuktighet, hvilken modus den befinner seg i – Max, Automatic eller Sleep – samt aktuelt vannivå, noe jeg synes er en kjempebra funksjon. Utseendet er stilrent, og det eneste jeg finner i fronten, er en knapp hvor jeg kan justere hvilken modus den skal jobbe i. For å justere øvrige innstillinger må jeg bruke appen.
Smartmi anbefaler at jeg rengjør vanntanken samt den gjennomsiktige sylinderen minst en gang i uken ved å skylle ut og tørke tørt med en myk klut. Vannpumpen, som er plassert i samme enhet som filteret, skal også skylles av og rengjøres med en liten tilhørende børste.
Dette gjøres for å forhindre bakterietilvekst, og selv om rengjøringsprosessen ikke er så kul, er den hverken vanskelig eller komplisert.
For å kontrollere at luftfukteren klarer å gjøre jobben sin har jeg plassert referansemåleren Airthings view plus et stykke bort i samme rom. Etter en stund kan jeg lese at luftfuktigheten på både Smartmi og Airthings har steget. Bra jobbet!