Philips Air humidifier 5000

Funksjon før stil

Naturligvis er funksjon viktigere enn utseende, men det gjør jo ikke noe om et produkt som må stå synlig i hjemmet, er pent. Her har Philips en liten motbakke, i mine øyne.

Philips Air humidifier 5000 7

Philips Air humidifier 5000 er en sylinderformet luftfukter som er tenkt å stå et stykke opp fra gulvet, akkurat som deltakerne fra Smartmi og Wilfa. Mitt eksemplar er svart, men den finnes også i hvit. Personlig synes jeg at den mangler litt finesse utseendemessig. Ikke direkte stygg, men ettersom en luftfukter er et produkt som ikke kan stilles unna om den skal fungere optimalt, kan utseendet likevel ha en betydning.

Philips Air humidifier 5000 er en luftfukter som skal stå et stykke opp fra gulvet. Den er stabil og stor, selv om jeg personlig føler at den godt kunne ha vært litt penere. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Pakke opp og komme i gang

Det er lett å komme i gang med Philips Air humidifier 5000. I bunnen finnes selve vanntanken, som også har en vannivåindikator plassert på det som er fronten på luftrenseren. Inni vanntanken finnes et stort filter, og oppå alt dette plasserer jeg neste del som har en pekeskjerm på toppen.

Luftfukteren fra Philips består av tre deler. Anton & Harry undersøker delene litt ekstra nøye for å forsikre seg om at det er OK. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

For å fylle på vann bærer jeg enten hele vanntanken bort til nærmeste vannkran, alternativt fyller jeg på gjennom den lille luken på den ene siden av produktet. Veldig smidig, faktisk.

På siden av luftfukteren finnes det en liten luke der jeg kan fylle på vann om jeg ikke vil bære på hele vanntanken. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Appen Air+

Appen Air+ er lett å bruke og veldig informativ. Den har dessuten gjennomgående samme språk, noe som ikke er helt selvfølgelig. Godt jobbet!

Appen Air+ er veldig brukervennlig og her kan jeg gjøre mange ulike innstillinger for å få den til å gjøre som jeg vil. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

I appen kan jeg gjøre alle innstillingene som trengs. Endre ønsket luftfuktighet, stille timer, lage dag for dag-skjema, endre belysning, med mer.

Les også La teknikken ta hånd om kjæledyret Med helautomatisk mating og rennende vann kan du være sikker på at kjæledyret har det bra.

Bruk og håndtering

Philips Air humidifier 5000 passer best i rom som er maks 56 kvadratmeter. Jeg plasserte mitt testprodukt i stuen med min alltid nærværende referansemåler Airthings View Plus et stykke unna.

På pekeskjermen kan jeg, foruten å sette i gang og slå av produktet, blant annet endre kjøremodus, velge belysning samt justere dampnivået.

Les også Både ris og ros Roborock er ikke en helt ukjent produsent av robotstøvsugere, og ifølge selskapet selv hever de nå listen enda en gang. Men klarer nyheten å leve opp til de høye løftene?

Philips Air humidifier 5000 benytter seg av noe Philips kaller Nano cloud-teknikk, og ifølge opplysningene skal dette bety at vanndampen som kommer ut fra produktet, er ultrafin, noe som skal gjøre det ekstra vanskelig for bakterier å feste seg. Fordelen skal dessuten være at dampen som kommer fra luftfukteren, ikke etterlater våte flekker på underlaget den står på. Dette kan naturligvis være en bekymring om du bor i et område med høyt kalkinnhold i vannet, men det er likevel ikke noe jeg har reflektert over hos noen av testdeltakerne.

Filteret inne i vannbeholderen er ganske skikkelig, og for at det skal tørke raskere når luftfukteren ikke benyttes, finnes det en quickdry-modus. Det føles hygienisk og bra!

Filteret skal rengjøres hver uke, og da passer jeg også på å rengjøre selve vanntanken. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, men filteret skal ligge i vannbad en time, så det tar likevel litt tid.

Rundt luftfukteren finnes en ”midje” med belysning. Fargen på belysningen kan endres, og den kan naturligvis også slås av. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Til tross for at Philips i mine øyne har litt mer å gå på når det gjelder utseendet, tilbyr den mulighet til stemningsbelysning der jeg kan velge mellom noen ulike farger avhengig av sinnsstemningen. Og akkurat som hos deltakerne fra Wilfa, Levoit og Smartmi finnes det mulighet for å fylle rommet med duft. Philips sender med tre små duftputer, men ingen olje. Veldig synd!

På baksiden av luftfukteren finnes det en liten luke der det er tenkt at jeg skal plassere en duftpute og tilsette noen dråper med eterisk olje, for på den måten å fylle hjemmet mitt med behagelig duft. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Når jeg ser på Philips Air humidifier 5000 etter et par timer, har den oppnådd ønsket luftfuktighet, og referansemåleren viser også at fukten har blitt fint fordelt i rommet. Tommelen opp for Philips!

Les videre
Exit mobile version