Panetti Pizzetta Primo

Panettis pizzaovn er prisvennlig, men ikke så varm som lovet

Pizzaovnen Panetti Pizzetta Primo gir deg mye for pengene, og kan brukes både inne og ute, i all slags vær. Men den når ikke helt den lovede temperaturen.

Panetti Pizzetta Primo 4

Den prisvennlige pizzaovnen Pizzetta Primo fra selskapet Panetti vil gjerne være det opplagte valget for dem som ønsker en elektrisk pizzaovn til både innendørs og utendørs bruk.

Funksjoner som rask oppvarmning til hele 500 grader, innebygd timer og sertifisert IPX4-vannavvisning minner mye om det man finner i den dyrere Ooni Volt 12, som imponerte oss i fjor.

Du får også 5 års garanti og en pizzaspade med på kjøpet. En selvsikker introduksjon til markedet.

(Foto: Lasse Torp Hansen)

Byggekvalitet og brukeropplevelse

Men man kan fint merke at vi reelt er i en billigere kategori enn Ooni Volt 12, som både bygge- og designkvalitetsmessig er på et langt høyere nivå. Det betyr ikke at Pizzetta Primo føles skrøpelig, men bare at det ikke er lagt like mye arbeid i detaljene og materialene.

Brukeropplevelsen er enkel, men også litt frustrerende. Knappene er heldigvis lette å forstå, og består av to skruknapper som styrer henholdsvis temperatur og den innebygde timeren.

Det er en god idé med en timer, da en pizza typisk bakes på få minutter, men nettopp denne timeren gjør imidlertid mer skade enn gavn. For det første piper den ikke når timeren er ferdig – og hva er da poenget med en timer? Det er også spesielt mystisk når pizzaovnen ellers piper i vei på alle mulige andre tidspunkter. For det andre kan timeren bare brukes når pizzaovnen har nådd den ønskede temperaturen. Det betyr at man kommer til ventemodus hvis man bare justerer litt på temperaturen.

Det ble lovet 500 grader, men den toppet ved 412. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Feil temperatur

Den største utfordringen ved Pizzetta Primo er faktisk temperaturen. Løftet om oppvarming på 20 minutter og en temperatur på 500 grader (470 på steinen) er mer enn maskinen kan holde.

Etter 26 minutter fortalte maskinen at den var ferdig oppvarmet og hadde nådd 500 grader. Det infrarøde termometeret avslørte imidlertid at den bare var 350 grader. Etter hele 40 minutters oppvarming hadde ovnen nådd 412 grader og steg ikke ytterligere.

Det er ikke fordi oppvarmningshastigheten eller den maksimale temperaturen er uakseptabel, det er bare ganske langt fra det lovede.

Pizzakvalitet

Pizza laget i Panetti Pizzetta Primo ved ca. 412 grader smakte best etter 3 minutter i ovnen på den roterende pizzasteinen. Her fikk både skorpe og bunn en fin mengde sorte ”leopardflekker”. Grønnsakene på toppen ble lekkert karamellisert, uten hverken å bli svidd eller bli myke. En roterende stein er ingen garanti for jevn baking, men i Pizzetta Primo virker den som den skal, og pizzaene blir jevnt bakt hele veien rundt.

Temperaturen forble stabil i løpet av flere pizzabakinger etter hverandre. Det er ikke en temperamentsfull ovn, og selv ved disse relativt høye temperaturene er det ikke fare for at maten svir seg.

Pizzaen ble litt mer interessant enn i Ninja Woodfire, som ”bare” blir 370 grader varm. Men det er likevel synd at Pizzetta Primo ikke når de lovede 500 gradene, for ved disse temperaturer blir en pizza virkelig interessant. Selv ved 450 grader, som i Ooni Volt 12, er pizzakvaliteten merkbart høyere.

Les videre
Exit mobile version