Ecovacs Winbot W2 Omni

Sommer, sol og skitne vinduer

Sommersolen lyser nådeløst inn gjennom de skitne vinduene, og alt du egentlig vil gjøre er å sette deg ned i skyggen med en herlig bok. Er dette løsningen?

Ecovacs Winbot W2 Omni 12

I fjor fikk jeg tilfeldigvis vite at det fantes vinduspusserroboter, og jeg bestilte lynraskt hjem Ecovacs Winbot W1 Pro til test.

Da jeg tilhører den kategorien av mennesker som heller gjør ”noe annet” (hva som helst) for å slippe å pusse vinduer, kunne jeg ikke annet enn å gi produktet tommelen opp.

Les også Kontroll på pulsen Pulsklokke eller pulsmåler? Hva er forskjellen, og hvorfor bør du velge det ene eller det andre?

Nå har det kommet en etterfølger i Ecovacs Winbot W2 Omni, og jeg er selvfølgelig nysgjerrig på hva som har hendt i løpet av et år.

På baksiden av stasjonen er det en luke som skjuler strømledningen og sikkerhetslinen med karabinkrok. Her finner jeg også to vaskekluter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nytt siden sist

Selv om jeg satte pris på forgjengeren, må jeg si at Ecovacs har tatt et stort steg fremover.

Les også Hører støvsugere og skurebøtter fortiden til? Med flaggskipet Deeebot X2 Omni stikker Ecovacs hodet frem og lover at det nå er på tide å ta farvel med manuell rengjøring.

Nei, den kommer ikke i en pen veske, som W1 Pro gjorde, men det er jo på den andre siden ikke vesken som pusser vinduer.

Kabelen som går mellom stasjonen og selve vindusvaskerroboten inneholder både strømledning og sikkerhetsline. For at det ikke skal floke seg helt sammen har stasjonen en kabeltrommel som hjelper meg med å rulle tilbake navlestrengen ved hjelp av et knappetrykk på toppen av stasjonen. På samme måte som du gjør på en tradisjonell støvsuger. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ecovacs Winbot W2 Omni er utstyrt med en portabel oppladbar stasjon som selve vinduspusserroboen er forankret i med noe som kan ligne på en navlestreng. Resultatet blir at jeg ikke trenger å finne strøm for å pusse vinduene mine. Jeg trenger bare være sikker på at stasjonen er ladet og klar. Topp!

På en lading klarer Winbot omtrent 55 kvadratmeter eller cirka 110 minutters bruk, noe som føles ganske mye.

Undersiden av stasjonen er utstyrt med en gigantisk sugekopp, og i instruksjonene står det at den skal plasseres på en rett og slett overflate. Jeg tenker at det kanskje ikke alltid er helt lett, men at tanken er god. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Gjør den jobben?

Jeg må erkjenne at forventningene mine er høye når jeg tar fatt på første omgang for å teste. Jeg leser på hjemmesiden: ”Bransjens første kantrengjøringsfunksjon – WINBOT W2 OMNI er utstyrt med flere sensorer som smidig kan ta seg forbi hinder eller unngå blokkering. Rengjøringsmodusen langs kanten forbedrer kantrengjøringen med 65 %.”

På to av fire sider sitter munnstykkene som sprayer ut rengjøringsmiddelet på vinduet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Og selv om det fortsatt trolig ville blitt litt bedre om jeg tok meg tid og ork til å gjøre det selv, blir det faktisk veldig bra. Fremfor alt slipper jeg alt sølet med vann. Hurra!

Å pusse vinduer har helt plutselig blitt utrolig smidig. Sørg bare for at stasjonen er fulladet, og så er det bare å sette i gang. Jeg trenger heller ikke å lete etter strømuttak slik det var nødvendig med forgjengeren. Innendørs har man som oftest ganske mange uttak, men utendørs pleier det å være mangelvare. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men det med å smidig kunne ta seg forbi hindringer, fungerer ikke helt. På vår innglassede balkong har vi vinduspartier som man kan åpne og ”stable” på den ene siden for å kunne åpne opp så mye som mulig. Dette innebærer naturligvis at det blir skjøter mellom glassene. Winbot W1 Pro lyktes faktisk bedre med å ta seg over skjøtene enn W2 OMNI. Litt synd.

Ikke helt lett å fotografere et skittent vindu. Men på bildet til venstre ser du en kant av et skikkelig skittent vindu. Til høyre samme kant, men etter at W2 Omni har vært på farten. Med godkjent karakter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nå finnes det jo en fjernkontroll i appen slik at jeg likevel kan sitte og styre roboten. Og selv om jeg slipper å jobbe med en masse vann, kan jeg jo ikke lese en bok eller lignende. Dessuten trenger jeg å løfte rumpa ut av solstolen for å flytte roboten mellom vinduene. Jeg kan tydeligvis ikke få alt jeg ønsker meg.

Noe å tenke over

En vindusvaskerrobot er ikke i det hele tatt like selvgående som en robotstøvsuger. Jeg må feste den på vinduet og må flytte på den mellom vinduene. Det fungerer liksom ikke at jeg setter den igang og går hjemmefra. Dit er vi ikke kommet riktig ennå.

I appen kan jeg velge mellom fem ulike rengjøringsmoduser. Hurtigrengjøring, dyprengjøring, grundig rengjøring, kantrengjøring eller flekkrengjøring. (Skjermdump fra app)

Det er et minus at den ikke klarer kanter, og det drar karakteren ned.

Les også Så god at jeg bare må kjøpe den! Den nyeste espressomaskinen fra Sage er den beste noensinne fra produsenten og beviser deres filosofi. Nemlig at man rett og slett kan lage en brukervennlig espressomaskin som ikke går på kompromiss med de klassiske espressodydene.

Konklusjon

Ecovacs Winbot W2 Omni er nok en typisk ”nice to have” for de aller fleste. Men har du høye vinduer som er utrolig upraktiske å pusse, er det nesten en ”need to have”. Jeg vil nok ikke gå så langt som å si at den erstatter en riktig velgjort manuell vinduspussing, men det er absolutt tilstrekkelig bra – selv ute i kantene! Har du en slant til overs og liker gadgets som nesten er på grensen til unødvendig i de aller fleste tilfellene, så sier jeg bare: Kjøp!

Les videre
Exit mobile version