Duux Beam Smart 2 luftfuktare

Trenger ikke skamme seg

Testens dyreste luftfukter kommer fra Duux, og rent utseendemessig trenger den ikke å skamme seg. Hvordan det er med resten, gjenstår å se.

Duux Beam Smart 2 luftfuktare 9

Duux Beam Smart 2 luftfukter er beregnet til å stå på gulvet. Den er smal, høy, sylinderformet og krever ikke spesielt mye plass. Naturligvis trenger den, akkurat som de øvrige i testen, litt plass for å kunne spre dampen. Mitt eksemplar er svart, men den finnes også i hvit.

I montert tilstand og på plass er Duux Beam Smart 2 luftfukter en forholdsvis stilig skapelse og ikke noe jeg skammer meg over. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Pakke opp og komme i gang

Min første refleksjon er at luftfukteren er litt plastaktig. Enheten besår av flere deler. En bunn hvor displayet sitter og der også fjernkontrollen har plassen sin. På denne delen stabler jeg selve vanntanken, og på toppen av vanntanken plasserer jeg først et gjennomsiktig tynt plastlokk med hull i som jeg skal helle vannet i, og til sist et heldekkende lokk.

Delene er litt plastaktige, men de er enkle å montere. Den store sylinderen til høyre på bildet er vanntanken. I bunnen montres vannfilteret, og her finnes også pumpen. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

I esken finner jeg et filter, men før jeg setter det på plass, vil produsenten at jeg skal skylle det under rennende vann i fem (5!) minutter. I dagens samfunn hvor man snakker ekstremt mye om å ikke sløse med jordens ressurser, føles den oppfordringen utrolig umoderne.

Les også Smart Blinds-duell: IKEA vs. OmniaBlinds IKEA og OmniaBlinds har forskjellige løsninger for smarte gardiner med musikk og stemmestyring. Dessverre innebærer det også hindringer når hub, broer og trådløse protokoller skal ”snakke” sammen – så hva er smartest?

Appen Duux

Appen er både smidig og enkel å bruke. Jeg kan blant annet stille inn hvilken luftfuktighet som er målet mitt, velge hvilken intensitet jeg vil ha på dampen, senke belysningen på skjermen, lage skjema og stille inn timer. Jeg kan naturligvis også se aktuell luftfuktighet i appen.

Når jeg ikke har mobilen for hånden, kan jeg også gjøre de fleste innstillingene på fjernkontrollen.

Fjernkontrollen har en fin størrelse som gjør at den ikke så lett blir borte. Med denne kan du ordne nesten alt som kan gjøres i appen. Når den ikke er i bruk, oppbevares den med fordel på den integrerte plassen sin i bunnen. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Bruk og håndtering

Luftfukteren skal klare et rom på omtrent 40 kvadratmeter, og for å dobbeltsjekke resultatet og spredningen av fukten, plasserer jeg Airthings View Plus et stykke borte. Etter et par timer sjekker jeg at luftfukteren har kommet opp i ønsket luftfuktighet, og kan også se på min Airthings at dampen har økt også der den står.

På toppen finnes det et lite munnstykke hvor dampen kommer ut. Konstruksjonen er slik at det nok ikke er tenkt på å justere retningen – selv om det er mulig. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Duux Beam Smart 2 har et display, men det er ingen pekeskjerm som jeg kan endre innstillingene på. Jeg må bruke fjernkontrollen eller tilhørende app. Her finnes heller ikke noen spesifikk nattmodus, men det er bare å slå av belysningen, dimme displayet og velge low på intensiteten på dampen, så er den klar for natten.

Foten er pen og stabil, og på undersiden av selve enheten finnes belysningen (som man kan slå av). (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Det finnes dessverre ingen indikator på aktuelt vannivå, og det synes jeg er litt synd.

Å rengjøre Duux Beam Smart 2 og fylle på vann krever ingen større anstrengelser, selv om den ovale formen på vanntanken gjør det litt mer utfordrende. I instruksjonsboken fremgår det faktisk ikke at vanntanken skal rengjøres, bare at jeg må bytte vann hver tredje dag for å forhindre tilveksten av mikroorganismer, og at de da sprer seg med dampen. Men jeg velger å være på den sikre siden, og skrubber overflaten.

Les videre
Exit mobile version