Arlo Audio Doorbell

Smart dørvokter med særheter

Arlo Audio Doorbell har en ganske snever målgruppe. Den smarte dørklokken virker fint, men gir bare mening for de som allerede har andre Arlo-produkter.

Arlo Audio Doorbell 4

(Foto: Arlo)

Hvis man har utstyrt sitt smarte hjem med intelligent belysning, overvåkningskameraer og diverse sensorer, kan det gi god mening å supplere med en smart dørklokke. På den måten kan man så å si være hjemme hele tiden, også selv om man ikke er fysisk til stede.

Det kan være praktisk hvis et bud skal avlere en pakke, eller hvis en god venn eller bekjent kommer spontant forbi og ringer på mens man ikke er hjemme.

Arlo Audio Doorbell er på papiret en relativt billig modell i forhold til for eksempel den populære Ring Video Doorbell 3, som riktig nok kommer med kamera, men også er omtrent dobbelt så dyr.

Men den smarte dørklokken selges som tilbehør, noe som skyldes at man som minimum må ha en Arlo SmartHub for å få Arlo Audio Doorbell til å fungere. Det gir også god mening å velge Arlos løsning hvis man allerede har et par Arlo-kameraer eller andre Arlo-produkter installert i hjemmet.

Derimot stiger den samlede prisen for Arlo Audio Doorbell med over 1000 kroner hvis man også må kjøpe en separat Arlo SmartHub. I det tilfellet er det andre løsninger på markedet som fungerer på egen hånd. Som for eksempel førnevnte Video Doorbell 3.

Dørklokken kjører på batterier, men kan kobles til husets eksisterende klokkeverk. (Foto: Arlo)

Slik virker den smarte dørklokken

Arlo Audio Doorbell er først og fremst en ringeklokke, og som det kan den erstatte huset alminnelige dørklokke. Den kjører på vanlige AA-batterier, og ved hjelp av et par medfølgende kabler kan man også selv koble Arlos dørklokke til husets eksisterende klokkeverk – eller man kan kjøpe Arlo Chime som bare settes i en stikkontakt og kan spille av et vell av forskjellige lyder og melodier når noen ringer på døren.

Det spesielt smarte ved Arlo Audio Doorbell består i et par sentrale funksjoner, nemlig en bevegelsessensor og en mikrofon.

Bevegelsessensoren registrerer når noen beveger seg foran dørklokken. Når det skjer, tennes det både en hvit sirkel omkring selve den runde trykknappen på dørklokken (så den som ringer på kan se hvor man skal trykke), og man kan velge å få en melding på mobiltelefonen.

Den viktigste funksjonen er imidlertid at man via Arlos mobil-app får en oppringing når noen ringer på. Da dørklokken både har en liten høyttaler og en mikrofon, kan man snakke med vedkommende, og for eksempel fortelle pakkebudet at man bare kan avlevere pakken hos naboen. Hvis man ikke selv har lyst til å snakke med personen, kan man også bare sende en standardbeskjed som så blir lest opp med robotstemme. Hyggelig.

Hvis man ikke har et abonnement på Arlo Smart cloud-tjenesten, er det ikke mer å få. Skulle man imidlertid ha tegnet et slikt abonnement, kan en person som ringer på også legge igjen en beskjed hvis man ikke svarer.

Hvis man ikke ønsker å koble Arlo Audio Doorbell til husets eksisterende klokkeverk, kan man kjøpe Arlo Chime som tilbehør. (Foto: Arlo)

Men så smart er den ikke

Med eller uten Arlo Smart har den smarte dørklokken likevel et par skavanker. Det gir seg selv at Arlo Audio Doorbell kommer uten innebygd videokamera. Tanken er selvfølgelig at man kjøper produktet hvis man allerede har et eller flere Arlo-overvåkningskameraer installert, men da må man være oppmerksom på at ikke alle Arlos kameraer er kompatible med dørklokken. Det gjelder for eksempel Arlo Go og Arlo Q.

Så fortalte vi tidligere at man kan få en melding på mobilen hvis dørklokken registrerer bevegelse i nærheten. Men selv om Arlo Audio Doorbell både har mikrofon og høyttaler, støtter produktet nesten bare enveiskommunikasjon. For man kan faktisk ikke foreta seg noe hvis noen romsterer foran døren. Det er hverken mulig å utløse en alarm eller gjøre en oppringing til dørklokken for å spørre vedkommende hvem han eller hun er, og hva ærendet er.

Et ytterligere irritasjonsmoment opplever vi for øvrig akkurat når noen ringer på døren og man mottar en oppringing på mobilen. For riktig nok kan man sende et automatisk svar tilbake til personen som ringer på, men det krever at man besvarer oppringingen først, og man likevel har kontakt med vedkommende. Hvis man derimot avviser oppringingen, blir forbindelsen bare brutt. Hadde det ikke gitt mer mening om muligheten for å sende en automatisk beskjed var koblet til avvisning av oppringingen i stedet for det motsatte?

Arlo Audio Doorbell kommer uten innebygd video, men er velegnet for dem som allerede bruker Arlos overvåkningskameraer. (Foto: Arlo)

Konklusjon

Det som Arlo Audio Doorbell gjør, gjør den bra. Oppsettet er enkelt og raskt, og produktet fungerer etter hensikten. Vi opplevde i hverfall ingen feil eller utfall i testperioden.

Det er heller ikke et minus at ringeklokken ikke har innebygd videokamera. Ei heller at den bare fungerer sammen med en SmartHub som ikke følger med på kjøpet. Hele konseptet er nemlig at man egentlig bare bør vurdere å kjøpe Arlo Audio Doorbell hvis man allerede har et fungerende Arlo-system satt opp. Hvis ikke bør man se seg om etter en annen løsning.

Og man bør nok også se etter et annet alternativ hvis man ikke kan leve med produktets små særegenheter. Vi synes for eksempel det er rart at man ikke kan reagere hvis noen beveger seg i nærheten av dørklokken ute å ringe på, og muligheten for å sende standardsvar via appen kunne også trengt å bli optimert.

Les videre
Exit mobile version