Som vi konstaterte med Philips’ fôrautomat, er det ikke overraskende at Philips gir seg inn på kjæledyrsmarkedet. Og med tanke på at de har en hel samling av apparater for drikke til mennesker, fra råsaftsentrifuger til vannkokere, så har de så klart også en vannfontene nå.
Konstruksjon
Akkurat som fôrautomaten er vannfontenen svart, en farge vi ikke kan forestille oss at mange ville velge å ha i sine lyse og friske skandinaviske hjem. Som med fôrautomaten gjør den røykfargede plastbeholderen det vanskelig å se hvor mye vann som er igjen. Undersiden har gummiføtter slik at den ikke sklir omkring, og vekten av vannet hjelper til med å gjøre den vanskelig å flytte på. Hyggelig nok er strømtilkoblingen en helt vanlig USB-C-kontakt slik at det er lett å finne en erstatning om noe skjer med nettadapteren.
Rengjøring
Noen ganger i uken er det bra å vaske skålen og filteret. Da er det bare å løfte alt rett opp, og så ta skålen fra hverandre for å kunne ta ut filtret. Plastdelene er bare å skylle av i vasken, og filteret kan man rengjøre for hår med en børste, og så la det ligge i bløt en stund før man setter alt sammen igjen. Ingen større jobb. En gang i måneden bør man ta en grundigere rengjøring. Da må man også ta fra hverandre pumpen som består av fire deler pluss filteret. Med en tang og litt tålmodighet kan de fleste lett klare dette.
Selv Philips har et flertrinns-filter med aktivt kull som skal fjerne det meste fra vannet. Bor man i Skandinavia og har kommunalt vann, føles det overdrevet, men har man eget vann, er det kanskje like bra. Filteret kjøpes i tre-pack for et par hundrelapper hos større kjeder. Vi setter pris på at apparatet ikke driver og maser på oss om å bytte dersom vi har valgt å ikke følge deres skjema for byttene.
Installasjon og innstillinger
Det er veldig greit å komme i gang med PAW3210. Man løfter på vannskålen og fyller på vann til maks-markeringen, plugger inn kontakten og holder inne knappen til den lyser. Philips har heller ikke gjort fontenen sin smart, til tross for at man faktisk kan legge den til i Philips Pet-appen. Alt appen gjør, er å linke til instruksjoner om å telle ned dagene til de synes at man skal bytte filteret. Vi hadde virkelig satt pris på å kunne ha litt kontroll på vann-nivået og få en melding på mobilen om det oppstår problemer. Men med tanke på prisen kan det være unnskylt. Den eneste innstillingen man kan gjøre er å velge hvor ofte fontenen skal spyle gjennom vannet for å sørge for at det holder seg ferskt.
Bruk
Fra den lille oppstikkende knotten blir det en liten fontene av vann som renner ned på sidene. Det er tilstrekkelig spennende til at kattene skal bli interesserte, og dette var deres favoritt å drikke fra. Til hverdags trenger man bare å ha kontroll på vann-nivået og gjøre rent ved påfylling. En lampe på tanken gjør det lettere å se vann-nivået, og blir den rød, er det på høy tid å fylle på. Smart nok stenges den av automatisk om nivået blir for lavt slik at ikke pumpen går tørr og blir ødelagt. Dumt nok klarer heller ikke denne strømavbrudd, men krever at man trykker på strømknappen for at den skal starte opp igjen. Vi skulle gjerne betalt ekstra for en Plus-modell av fontenen med batteribackup og en app.