Panasonic smart pet feeder CP-JNF01CW

Enkel og funksjonell smart fôrautomat

Panasonics automat gjør jobben, men har noen irritasjonsmomenter og mangler finesser.

Panasonic smart pet feeder CP-JNF01CW 7

Foto: Panasonic

Panasonic har mange strenger å spille på, men er nok mest kjent for sine kameraer og hjemmekinoprodukter. På kjøkkensiden har de også mikrobølgeovner, bakemaskiner og nå i det siste air fryers. Litt mer overraskende var nok at de i sommer lanserte et kjæledyrssortiment.

Fôrautomaten og vannfontenen matcher naturligvis hverandre. (Foto: Jonas Ekelund)

Konstruksjon

Fôrautomaten har en rund form med halvgjennomsiktig beholder til tørrfôr høyst oppe. På undersiden sitter sugekopper slik at apparatet ikke skal flytte på seg eller velte. Der er også strømtilkoblingen, som dessverre har en egen kontakt, og ledningen sitter fast i nettadapteren i stedet for å være USB som visse andre i testen. Fôrskålen ligger i en plastbeholder som ikke sitter fast i automaten, men takket være sugekoppene sitter den likevel fast. Mekanismen som mater frem fôret, er konstruert slik at ingen ting skal feste seg, og det gjorde det heller ikke under testperioden.

Matingsmekanismen forhindrer stopp og er lett å ta fra hverandre. (Foto: Panasonic)

Rengjøring

Det er forbilledlig lett å ta fra hverandre automaten. Man vrir bare på hele fôrbeholderen, så løsner den fra resten av automaten. Det er også bare å vri på hetten som beskytter matings-mekanismen, så løsner den også. Deretter er det bare å skylle av eller vaske delene og la dem tørke. Fôringsskålen er bare å løfte ut, og siden den er av metall, kan man kjøre den i oppvaskmaskinen. Hygienisk og friskt.

Det er lett å ta fra hverandre og rengjøre automaten. (Foto: Jonas Ekelund)

Installasjon og innstillinger

Lokket på matbeholderen har et skikkelig håndtak man vrir rundt for at det skal løsne. Ikke noe en sulten katt kan lukke opp. Så er det bare å fylle på med tørrfor som kan være 5–12 millimeter stort. Beholderen rommer drøyt 2,5 liter, noe som i denne sammenhengen ikke er spesielt mye. Mål og ta frem kalkulatoren for å sjekke hvor lenge det holder for kjæledyrene dine. Det holder seg ferskt takket være en gummiforsegling på lokket samt en beholder med tørkemiddel som sørger for at det holder seg tørt.

Smart Life-appen finner automaten uten problemer, og kobler den til det trådløse nettverket. Så lager man et skjema for matingen hvor man kan stille inn dager og tider samt hvor mange porsjoner som skal mates ut hver gang. Dessverre får man ingen hjelp til å avgjøre hvor mange det skal være. Man må mate ut en porsjon og veie den, sjekke på posen hvor mange gram kjæledyret skal ha per døgn, og benytte kalkulatoren. Automaten kan integreres med smarte hjem-systemer for automatiseringer, om man ønsker det.

Katten spiste fornøyd fra automaten i løpet av testen. (Foto: Jonas Ekelund)

Bruk

Fra appen kan man ha en hurtigknapp for å mate ut en ekstra porsjon om det skulle være nødvendig. Vanligvis mater automaten ellers ut fõret ifølge skjema uten problemer. Derimot får man ingen meldinger om at det har skjedd, men man kan få det via SMS (!) om man betaler for det. Uforskammet! Om strømmen går, slår dumt nok ikke automaten seg på igjen, men krever at man trykker på strømknappen. Idiotisk. Heldigvis kan man putte i batterier som backup, men apparatet burde bare slå seg på igjen når strømmen er der igjen. Det skulle vært nok i de fleste tilfeller.

Les videre
Exit mobile version