Melissa Sous Vide 16310224

Enkel og bra

Pålitelig stav med få funksjoner, men dermed også mindre problemer, til en bra pris.

Melissa Sous Vide 16310224 6

Foto: Melissa

Melissa er ikke et like oppskrytt merke som en del av de andre i testen. Man ser tross alt fra tid til annen toastjern, strykejern, vaffeljern, vannkokere og lignende i hyllene på varehusene. Og som dere forstår, har de også en sous vide-stav. Den finnes på visse hvitevarebutikker på nettet, men faktisk også på Elkjøp.

Foto: Melissa

Konstruksjon og funksjon

Denne staven benytter seg også av en klemme for å holde den fast i bollen man benytter for tilberedningen. Det fungerer kjempefint med de bollene vi pleier å bruke. Hvorfor gjøre det vanskelig? Det føles som skikkelige saker som burde holde, med en metallisk underdel og solid plast i overdelen. Det er lett å skru den fra hverandre for å ta bort eventuelle kalkavleiringer. Men vent nå, dette høres veldig kjent. Ved en nærmere titt er Melissa-staven identisk med Gastronoma! Noe som ved nærmere ettertanke ikke er så rart, da de har samme distributør.

Hvilken er staven fra Melissa, og hvilken er fra Gastronomas? (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Håndtering

Med andre ord ser kontrollpanelet på Melissa likt ut som på Gastronoma. Inkludert at man må lese instruksjonene, som takk og lov finnes på de nordiske språkene, for å forstå hva symbolene innebærer. Det lærer man seg imidlertid raskt, og det går faktisk helt utmerket å bla frem til temperatur og tid med dem. For det må man nemlig da Melissa til forskjell fra Gastronoma ikke har Wifi, og dermed ikke noen app. En forskjell!

Ikke de mest logiske symbolene, men man lærer raskt. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Matlaging

Da man må behandle staven manuelt, slipper man faktisk å bli irritert over apper som ikke fungerer. Temperaturen kan stilles i halvgraders intervall, og staven husker den siste innstillingen slik at man oftest bare trenger å gjøre mindre justeringer. Her oppdager vi imidlertid en annen forskjell fra Gastronoma. Den har lavere effekt, noe som gjør at den tar lengst tid av alle på å varme opp vannet. Temperaturen holder den imidlertid bra.

Man kan lett ta fra hverandre staven for å avkalke el-patronen. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Konklusjon

Denne staven er til forveksling lik Gastronomas stav, men med to tydelige forskjeller. Den har litt lavere effekt så den er langsommere, samt at den ikke har noen app-styring. Dermed er det færre saker som kan rote det til, og den enklere spesifikasjonen gjør også at prisen har blitt betydelig lavere. Vil man bare ha en sous vide-stav som gjør jobben, og man ikke har noe mot manuell håndtering, er dette et bra kjøp.

Ytelsen er mer eller mindre avhengig av stavens effekt. Målt fra kaldt vann til 55 grader. (Illustrasjon: L&B Home)
Les videre
Exit mobile version