Ring Stick Up Cam Pro

Smart, men innelåst og dyrt

Så lenge man underkaster seg Rings økosystem og betaler for seg, er alt fryd og gammen.

Ring Stick Up Cam Pro 5

Foto: Ring

Amazons eget sikkerhetsmerke Ring er knapt ukjent for noen. Vi har i løpet av årene testet alt fra videoringeklokker og digitale dørøyne, til overvåkningskameraer og til og med  komplette alarmsystem.  Denne gangen er det tid for den mer proffe og batteridrevne varianten av vanlige Stick Up Cam som vi testet for et antall år siden. Til tross for det er prisen ikke mye høyere, og vi har store forhåpninger.

Kameraet kan monteres på flere måter, eller bare settes på en hylle. (Foto: Ring)

Installasjon

Som vanlig er installasjonen av Rings produkter et under av pedagogiske instruksjoner og veiledninger. Det er bare å skanne QR-koden fra appen og følge stegene på skjermen. Så er det tid for å lade den før montering. Som på mange Ring-produkter er det en uttakbar batteripakke, noe som er praktisk om man har flere produkter eller trenger å bytte det ut. Derimot lades det med mikro-USB, noe som gjør at det tar unødvendig lang tid å lade batteriet. Derimot liker vi virkelig festet, som takket være en fiffig hengsle gjør at man kan ha Stick Up Cam stående på en hylle, montert på en vegg eller hengende under taket.

Les også Feriesikkert hjem Overvåkningskameraene som faktisk viser deg hva som skjer uten unødvendig månedskostnad, takket være Apple Homekit.

Håndtering

Rings app fortsetter i det prydelige og pedagogiske sporet. Det føles velordnet, og man finner de fleste funksjonene der det er logisk å ha dem. Det finnes mange avanserte funksjoner, hvor en ny er en type 3D-vy av personer som har kommet innen rekkevidde for kameraets ”radar”. Man kan også koble Ring-enheter sammen slik at de fungerer sammen.

Appen har avanserte funksjoner og er velorganisert. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Derimot er Rings kameraer veldig innestengte. De er ikke kompatible med noen konkurrende smarte hjem-systemer, og alt skjer innenfor Ring-systemet. Man kan imidlertid dele video med enkelte personer, noe som er en slanket versjon av det tidligere kritiserte systemet der man kunne dele videoer på sosiale medier, eller til og med sette opp overvåkningsnett med naboene. Et sikkerhetsmareritt som det heldigvis ble satt en stopper for.

Videokvalitet

Under bra forhold får vi et klart bilde med bra detaljer. Man må imidlertid notere seg at Ring faktisk ikke har gått opp til 2K-oppløsning, til tross for at dette skal være en Pro-modell. Det hendte også noen ganger at kameraet ikke reagerte på bevegelser som ikke var direkte  foran kamerat. Selv i mørket er vi generelt sett fornøyd med videokvaliteten.

Kostnader

Uten abonnement får man bare meldinger, kan se live og snakke med personen man ser. All type lagring, smart gjenkjenning av personer og avanserte funksjoner, er en ekstrakostnad. Derimot er kameraet stort sett ubrukelig uten et abonnement som varierer mellom 4 og 10 euro per måned. Totalkostnaden er altså betydelig høyere enn innkjøpsprisen, og etter et par års abonnement har kameraet totalt kostet det dobbelte.

Konklusjon

Rings kamera er det letteste å installere, og har et smart feste for fleksibel installasjon. Appen er lettforståelig og er fullspekket med avanserte funksjoner, spesielt om man har flere Ring-produkter. Derimot går det ikke å integrere med andre produkter i det smarte hjemmet. Videokvaliteten er helt tilstrekkelig både på dagen og om natten. Men som Arlos kamera er det ubrukelig om man ikke også tegner et abonnement.

Les videre
Exit mobile version