Ezviz HB8

Imponerende på utsiden, men tvilsom funksjon

Det som ser ut som et profesjonelt panorerende kamera, viser seg å ha adskillige brister.

Ezviz HB8 5

Foto: Ezviz

Ezviz er, akkurat som man antar når man ser det, et kinesisk selskap med produkter man heller finner online enn i butikkhyllene. Akkurat denne modellen er imidlertid en av deres mest populære, og finnes derfor hos en av de skandinaviske elektronikkjedene. De har ellers et bredt sortiment av overvåkningskameraer, men faktisk også et ganske komplett sortiment av robotstøvsugere, smart belysning, smart plugs og luftrensere.

Kameraet føles plastaktig og er ganske vanskelig å ta ned og lade. (Foto: Ezviz)

Installasjon

Som det fremgår av bildene, er dette en merkelig fugl i testen da det handler om et pan/tilt-kamera. Det vil si den typen som sitter på offentlige plasser, og kan rotere for å dekke nesten 360 grader og følge med en mistenkt person. Man bør definitivt studere bildene av hvordan dette kameraet skal monteres, noe vi ikke hadde gjort, og derfor hadde vanskeligheter med å finne noen steder å skru det opp. Kameraet henger nemlig fra det oppskrudde festet. Av forklarlige grunner forsøker vi ellers å unngå å skru opp produkter vi bare har til test.

Les også Feriesikkert hjem Overvåkningskameraene som faktisk viser deg hva som skjer uten unødvendig månedskostnad, takket være Apple Homekit.

Installasjonen gjøres ved å skanne kameraets QR-kode, for så å gå gjennom en litt kronglete installasjonsprosess. Før man skrur det opp, bør man lade det, noe som trist nok gjøres med en mikro-USB-ledning, og som gjør at ladingen tar unødig lang tid. Ikke så kult når man vet at man regelmessig må ta ned kameraet og lade det. Spesielt også ettersom festet føles veldig plastaktig, og at vi allerede ved installasjonen merket en kvalitetsforskjell fra de større merkene.

Håndtering

Fra kameraoversikten kan man slå på mikrofonen for å snakke med noen utenfor. Man kan også rotere kameraet, ta stillbilder og aktivere sirenen. Appen har sant nok en mengde funksjoner, men grensesnittet føles ikke gjennomtenkt. Det er vanskelig å finne det man trenger, og logikken er ikke alltid  åpenbar. Vi hadde spesielt problemer med automatiseringene.

Appen er litt rotete, og vi lyktes aldri å få til automatiseringen av geofencing. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Nærmere bestemt lyktes vi ikke å automatisere at kameraet aktiveres eller deaktiveres når man går hjemmefra eller kommer hjem. Det gikk å få kameraet inn i Google Home, men ikke engang derfra fikk vi i gang geofencing. Det gjør at man ikke kan ha det innendørs, om man ikke manuelt vil slå på og av kameraet flere ganger om dagen. Ellers går alarmen i tide og utide, og tapper batteriet på dager i stedet for måneder.

Videokvalitet

Produsenten skryter av 2K-oppløsning og lover hakesleppende detaljere, men det kan vi ikke være enige i. Under ideelle forhold kan man sant nok få et ganske skarpt bilde, men det skal ikke mye til før det blir dårligere. Alt som rører seg blir uskarpt, og om kameraet begynner å panorere, smelter alt ut til ugjenkjennelighet. I mørket klarer det seg dårligst av alle med IR-lamper, og man må slå på spotlighten for å se skikkelig.

Kostnader

Den store fordelen med Ezviz er at den har innebygd lagring for opptakene. Man trenger hverken sette inn et eget minnekort eller betale for abonnement for å kunne spille av det kameraet fanger. Det finnes imidlertid valgfrie abonnementer for skylagring om man skulle ønske det, og de begynner på 40 dollar per år. Har man kjøpt kameraet, påløper det ikke noen flere uventede kostnader.

Konklusjon

Hvem vil ikke ha et profesjonelt overvåkningskamera som oppdager inntrengere og roterer kameraet for å holde dem i fokus, uten noen sjanse til å gjemme seg. Dette lover Ezviz å gjøre til en kostnad som ikke er høyere enn for et standardkamera. Man trenger ikke engang betale for et abonnement! Men i virkeligheten er kvaliteten lav, det mangler funksjoner, appen er vanskelig å forstå, og fremfor alt er videokvaliteten dårligst i testen.

Les videre
Exit mobile version