Ninja Foodi FlexDrawer Airfryer AF500EU

Pålitelig airfryer med gamle skikkelige knapper

Ninjas airfryer våger å avvike fra normen, og er dermed mer brukervennlig og praktisk.

Ninja Foodi FlexDrawer Airfryer AF500EU 11

Foto: SharkNinja

Ninja er selskapets SharkNinjas merke for kjøkkenprodukter, og de er spesielt kjent for sine airfryers. Dessverre har de bare vært tilgjengelige på nettet i Skandinavia, men i vår beveget Ninja seg inn i Europa, og nå finnes de i vanlige butikker. I sortimentet finner man alt fra multikokere og griller til matprosessorer og ismaskiner. Blant airfryers er det nok deres dual zone-modeller med to kurver som er mest kjent. Men vi tror nok at Foodi FlexDrawer er et enda bedre valg.

Les også 6 airfryers som gjør matlagingen lekende lett Alt man gjør i en ovn, kan man gjøre i en airfryer – bare raskere og bedre.

Konstruksjon og vedlikehold

Ninja-en er den bredeste airfryeren i testen, delvis på grunn av at den, som Cosori, har et skikkelig håndtak. Derimot er den ikke like dyp som en del andre, så det jevner seg ut. Som Cosori og Wilfa har den en eneste stor kurv med en avdeler i midten, og i likhet med Cosori skaper den to separate kammere. Hele apparatet føles skikkelig bygd, og kurven er av litt kraftigere materiale enn konkurrentenes.

Instruksjonsboken nevner nøye at selve maskinen bare må tørkes av med en fuktig klut. Derimot går det helt utmerket å vaske kurven, stekegitteret og avdeleren i oppvaskmaskinen. Det sies derimot ingenting om de eksponerte varmeelementene. Alle som har hatt en airfryer en stund, vet at det spruter på dem, og spesielt om man har brukt olje, kommer den til å havne på elementene. Vi kan ikke se noen grunn til at det ikke skulle fungere å skrubbe dem med en oppvaskbørste, og det var akkurat det vi gjorde, uten at noe galt skjedde av den grunn.

Varmeelementene oppe er eksponert. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Håndtering

Til forskjell fra alle konkurrentene i testen har ikke Foodi FlexDrawer et stort touch-panel. I stedet har den ren retroregulering med et lite tegnvindu, et stort ratt og skikkelige knapper å trykke på. Det er faktisk ofte lettere å bruke enn touch-knapper, spesielt om man er klissete på fingrene under matlagingen. Som Cosori bruker ikke Ninja hurtigprogram for ulike ingredienser, men man velger matlagingsmetode og får så justere tilberedelsen selv. Noe vi foretrekker. Man kan velge mellom Max Crisp, Air fry, Roast (ovnssteke), Bake (bake), Reheat (varme opp), Dehydrate (tørke) og Prove (heve).

Foto: SharkNinja

Instruksjonene, som er på de nordiske språkene, er inngående og forklarer nøye hvordan ulike tilberedelsesprogram skal brukes. Det følger også med en «kom i gang»-guide som raskt viser de viktigste innstillingene, og som har omfattende tabeller for å tilberede ulike matvarer. Det finnes til og med et par komplette oppskrifter. De er imidlertid på engelsk.

Matlaging

I airfry-modus er standardinnstillingen 200 grader og 20 minutter, men det går raskt å endre på det. Under oppvarmingen skiller det hele 30 grader mellom kurvene, noe som er litt foruroligende. Kurv 2 når 180 grader på godkjente 3 min. og 21 sek., og pendler så mellom 175 og 180. Kurv 1 derimot når 170 grader på middelmådige 4 min. og 10 sek., og holder seg der resten av tiden. Det er ingen katastrofe, men det er merkelig at det skiller såpass mye mellom kurvene. I praksis fungerer det imidlertid utmerket, og vi hadde ingen problemer med alt fra bacon og eggeretter til pølser og gratenger.

 

Les videre
Exit mobile version