uleFone Armor 7

Til upraktiske fotografer

Solid telefon med et par artige triks i ermet – og ikke minst et meget bra kamera.

uleFone Armor 7 5

Som med Doogee er ikke kinesiske uleFone et merke vi er vant til å se i skandinaviske butikkhyller. Men selskapet tilbyr en omfattende serie av både vanlige mobiler og solide telefoner.

UleFone Armor 7 er skåret over samme lest som Doogee S68 Pro. Og i en slik grad at man kan mistenke dem for å komme fra samme fabrikk. Metallskinnene på siden, de støtsikre hjørnene og skruene ligner til forveksling. UleFone Armor 7 er imidlertid litt større og litt slankere på en måte som nærmer seg eleganse uten helt å nå dit.

UleFone Armor 7 er en ganske hederlig mellomprismobil – i robust utgave. (Foto: uleFone)

Skjermen er på 6,3 tommer i diagonal og med en oppløsning på 2340 x 1080 piksler. For en solid mobil er rammen ganske smal, og i den rette belysningen kan Armor 7 fort forveksles med en vanlig mobil. Hvis man ser bort fra at den er dobbelt så tykk. Skjermen er beskyttet med et ekstra lag folie

Telefonen er utstyrt med 8 GB RAM og 128 GB lager. Akkurat som en vanlig mobil.

Samme verktøy over alt

Også innvendig er det mange likheter mellom uleFone og Doogee. “Verktøykassen” med praktiske apper til friluftsliv og byggeplass inneholder mange av de samme programmene. Det gjelder waterpas, loddlinje, høydemåler, forstørrelsesglass, støymåler og verktøy til å henge opp bilder med. Armor 7 glimrer imidlertid med sine innebygde sensorer. Her finner man derfor også en lufttrykksmåler og pulsmåler. Sistnevnte virker ved hjelp av en fotosensor på baksiden. Det er smart, men også litt upraktisk, da man må trykke fingeren mot mobilen og holde seg i ro i de 40 sekundene som målingen varer.

UleFone Armor kan lades trådløst (hvis du støter på en Qi-lader i ødemarken). Du kan også bruk mobilen som powerbank for andre enheter med USB-kabel.

Meget bra kamera

Kameraseksjonen i Armor 7 består av tre linser. Hovedkameraet er ikke mindre enn 48 Mp og med et blendertall på 1.7. Det er virkelig meget bra, og det forklarer hvorfor Armor 7 eksellerer i innendørsfotografering. Faktisk tar den bedre bilder i dårlig lys enn CAT og spesielt Doogee klarer i god belysning!

Skulle det ikke være lys nok, består blitsen av ikke mindre enn fem kraftige LED-er. Det er nok til å sikre en god belysning på flere meters avstand.

UleFone Armor 7 tar testens absolutt beste utendørsbilder. (Foto: L&B)
Innendørsbilde i godt lys med uleFone lykkes godt og med gode detaljer. (Foto: L&B)
Selv i dårlig lys er detaljene med. Sammen med en del støy. (Foto: L&B)

Benchmark

Som de øvrige modellene i testen bruker uleFone en octacore-prosessor fra Mediatek. Her er det imidlertid en 2 GHz-utgave av P90, som er betydelig sterkere til spesielt AI-beregninger. Noe som kommer kameraet til gode.

I ren regnekraft er forskjellene til Doogees P70 imidlertid små. Geekbench 5 endte med en score på 385 i single-core og 1480 i multi-core. PCMark Work 2.0-testen endte med et resultat på 9926, som ikke bare er greit, men faktisk meget pent.

Heller ikke Armor 7 er en telefon man skal velge for 3D-grafikkens skyld. Basemark GPU endte med en score på 1673 og 3DMark Sling Shot Extreme med et resultat på 1188. Det er dårligere enn den rimeligere Doogee S86 Pro.

Som en toughphone skal kunne, er Armor 7 i stand til å kjøre i lang tid på en lading. 8,43 t sikrer at du ikke går tom for strøm på en todagers kanotur.

Fysisk test

UleFone Armor 7 er spesifisert etter både IP68 og IP69K. Det første betyr at den kan tåle å ligge på halvannen meters dyp i en halvtime. Den andre innebærer at telefonen tåler å bli spylt med 80 graders varmt vann under trykk. En tur i en bøtte med vann påvirket den derfor ikke det minste. Selv om USB-C-porten ikke er forseglet.

Heller ikke falltesten, som besto av halvannen meters frie fall mot betonggulv på henholdsvis bakside, skjerm og hjørner, resulterte i en eneste ripe i lakken.

Konklusjon

UleFone er en ukjent aktør, men de spiller på en bane hvor ingen av de kjente mobilprodusentene har lyst til å være med. Og da Armor 7 gjør det meste riktig, blir den en vinner.

Det har lyktes å pare generelt fornuftig maskinvare med et meget godt kamera – og gjøre det til en attraktiv pris, hvor det eneste kompromisset man til gjengjeld må inngå, er størrelsen. Skritteller, pulsmåler og kompass er fikse egenskaper, men til treningsbruk vil du nok foretrekke å ha dem i en smartklokke i stedet.

Les videre
Exit mobile version