Samsung Galaxy S10

Samsung ­innfrir alle ­forventninger

Galaxy S10 har beholdt alt vi elsket med S9 og lagt til alt vi savnet.

Samsung Galaxy S10 5

(Dette er bare en test av kameraet. Les hele testen av Galaxy S10 her.)

Etter at Huawei P20 slo Galaxy S9 med tre linser, var Samsung tvunget til å svare raskt. Allerede i oktober fikk vi en forsmak på hva S10 skulle inneholde, da Galaxy A9 med fire linser ble vist frem. Galaxy S10 regner imidlertid ikke med dybdesensoren, men de tre kameraene er en ordentlig ultravidvinkel, en normal vidvinkel og en 52 millimeters telelinse. Et bra oppsett av brennvidder som er praktiske å fotografere med til hverdags. Sensoren er relativt stor, akkurat som på Galaxy S9. Sammen med den variable blenderen på hovedkameraet gir det muligheter til bedre bilder i svakt lys.

Kamera-appen har hele seks fotomoduser og fire videomoduser. I automatisk modus er grensesnittet ganske ryddig, med valg av brennvidde, filter og automatisk hjelp. Samsung benytter sin digitale assistent Bixby for å analysere motivet. Den velger så mellom 30 ulike motivprogrammer, noe som oftest fungerer bra. Man kan også få hjelp med å komponere bildene, slik at man holder mobilen rett og har motivet på riktig sted. Smidig for mange. I manuell modus kan man som vanlig justere ISO, fokuspunkter, hvitbalanse og eksponeringskompensasjon. Men også justere kontrast og fargemetning samt manuelt skifte mellom blenderne 1,5 og 2,4.

Samsung fortsetter å imponere med et kamera som er lett å bruke og som gir bra bilder. Foto: Samsung

Som sin forgjenger er det en fornøyelse å fotografere med Galaxy S10. Under normale forhold lykkes automatikken bra med eksponering, en korrekt hvitbalanse og fine farger. Med store lysforskjeller i motivet lykkes HDR-funksjonen plukke frem detaljer i skyggene, uten noen risiko for utbrent høylys. Skal man klage på noe, så er skarpheten litt ujevn, og detaljer kan være vanskelig å skille ut. Støynivået er lavt, og det gjelder også i svak belysning.

 

Bildene blir kanskje ikke like lyse som hos Huawei P30 Pro, men selv om man presser kameraet, er det likevel et av de aller beste for mørkebilder.

Konklusjon

Samsung Galaxy S9 var lenge det mest likte mobilkameraet, da det produserte utmerkede bilder under alle forhold. Nå viser Samsung at de har kontroll på hva kundene vil ha, og legger til en vidvinkellinse for totalt tre kameraer. De har også forbedret automatikken. Kameraet kjenner ikke bare igjen flere motiver og gjør innstillingene for deg, det hjelper deg også å komponere bildene bedre. Som tidligere er resultatet at man får fine bilder med korrekte farger. Og det tar svært bra bilder selv i mørke miljøer. Om det ikke hadde vært for at Huawei P30 kjørte forbi i siste sekund, hadde dette vært testvinneren.

Les videre
Exit mobile version