Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Garmin Forerunner 55 4

Det første inntrykket da jeg pakket opp Garmin Forerunner 55, var at den er plastaktig, og jeg funderte både en og to ganger på om denne lille, lette klokken virkelig skulle kunne leve opp til det produsenten lovet. Men det er jo bare en måte å finne det ut på – å prøve!

Ser ut som en “skikkelig” treningsklokke for fullblodsatleter – føles mer som et leketøy. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Silikonarmbåndet er mykt og følsomt, og klokken har litt avfasede kanter som gjør at den er grei å sove med uten at nattsøvnen forstyrres. Forerunner 55 markedsføres som en løpeklokke, og det merkes selvfølgelig på funksjonene. Her finnes sant nok en rad sportsapper som ikke er innrettet på løping, som blant annet pilates, yoga og svømming, men ellers finner du baneløping, kadensadvarsel, daglige anbefalinger til løpeturer, med mer, blant funksjonene. Trenger du litt ekstra pepp, kan du bruke Garmin Coach og få treningsprogram tilpasset deg og dine mål.

Koble den sammen med mobilen (fungerer med de fleste Android og iOS), så får du meldinger og lignende direkte på klokken. Akkurat som med hvilken som helst smartklokke, med andre ord. Men det er ingen eleganse eller finesser. Klumpete, ganske enkelt.

Garmin Connect

Forerunner 55 har egentlig appen Garmin Connect å takke alt for. Appen er godt gjennomarbeidet, og enkel å forstå og navigere seg gjennom. Her finner du en mengde mer eller mindre interessant informasjon om hvordan du har beveget deg, puls, stress, kaloriforbruk, søvn, og så videre. Har du god tid, finnes det mye du kan analysere, sammenligne og tenke over. Uansett om du er en veldig aktiv person eller føler at du bare vil ha litt kontroll på balansen mellom hvile og bevegelse, er Garmins Body Battery (kroppens energinivåer måles slik at du kan finne de beste tidspunktene for aktivitet og hvile) et fint og oversiktlig verktøy. Og som kvinne kan det være superbra å ha kontroll på sin menssyklus eller graviditet ved hjelp av Kvinners helse, der du også får trenings- og kosttips.

I treningsmodus er det ikke noe unødvendig ekstra. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

All informasjon er med, men skjermen er litt kjedelig lavoppløst. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er absolutt ingen feil med selve klokken, alt er der! Den er bare litt vel plastaktig og grovhogget. Ved en rask titt ser den ut som en litt mindre versjon av den treningsklokken min svigerinne bruker, som driver med IronMan og mange andre mer eller mindre sprø løp, men da jeg fikk den i hånden, føltes det mer som en lekeklokke for barn, som er laget for å etterligne en “skikkelig” klokke. Nå er det kanskje akkurat det man vil ha som en innbitt, eller en blivende løper, men selv er jeg ikke helt overbevist.

Konklusjon

At Garmin Forerunner 55 er brukervennlig, er det ingen tvil om. Som treningsklokke gjør den absolutt jobben, og takket være Garmin-appen kommer du langt. Og smartfunksjonene kan jeg heller ikke direkte klage over. Men i ærlighetens navn er den litt for plastaktig, og føles mer som et leketøy, enn et treningsredskap for en voksen person. Har du aldri hatt en treningsklokke tidligere, og ikke har noe å sammenligne med, er det kanskje en sak, men dette er ikke engang testens billigste klokke, og jeg hadde forventet meg mer eleganse og finesse.

Les videre
Exit mobile version