Så vidt vi har lyktes å finne ut er iVide det egne merket for den meget spesialiserte engelske nettbutikken sousvidetoos.com. De har alt som restaurantkjøkkenet trenger, fra kammer-vakuumpakkere og store sous vide-vannbadmaskiner til spesialiserte isolerte kar for lang tilberedning. Men heldigvis har de også en amatøravdeling med vakuumpakkere, vakuumposer og selvfølgelig sirkulatorer av stavtypen.
Konstruksjon og funksjon
Innfestingen på denne skiller seg fra de andre, da den har en fast bøyle montert midt på staven, med en skrue for å holde staven fast i bollen. Det gjør det litt mer omstendelig å feste staven, og da høyden er fast, passet den ikke til den bollen vi pleier å bruke. Dessuten er konstruksjonen i plast, noe som gjør oss skeptiske til hvor lenge den holder. Akkurat en slik konstruksjon gikk nemlig i stykker på en stav i har hatt tidligere. Det kreves dessuten en veldig spesiell skrutrekker for å ta staven fra hverandre, så ingen av våre passet.
Håndtering
Knappene på toppen er tydelige, og displayet er bra og viser både temperatur og tid samtidig. Vi undrer oss imidlertid over hvorfor i all verden man kan stille temperaturen i tiendels grader. Heldigvis husker den tidligere innstilling. I stedet kan man benytte appen som er full av oppskrifter slik at man kan finne riktig tid og temperatur med et par trykk. Dessuten kan man sitte i sofaen og ha kontroll på tiden, selv om den kunne ha vist det tydeligere.
Matlaging
Dessverre er appen på engelsk, så det gjelder å vite hva ulike stykker og matretter heter. Imidlertid så temperaturen korrekt ut i de oppskriftene vi kontrollerte, så vi man bør kunne stole på å kjøre direkte fra appen. Takket være høy effekt var iVide raskest på å komme opp i temperatur, hele 2,5 minutter raskere enn den mest langsomme. Den holdt da temperaturen uten å avvike en eneste grad under hele tilberedningen.
Konklusjon
Om man bare er tilstrekkelig god på engelske matuttrykk, er det virkelig praktisk å lage mat med iVides app-tilkoblede stav. Bare å velge ingredienser, størrelse og ønsket tilberedning og trykke på knappen. Men i det lange løp har vi innvendinger, da den er kronglete å holde ren samt at vi ikke stoler på at den plastaktige festeanordningen holder år ut og år inn. Synd på en ellers fin stav.