Klipsch Cinema 400

Litt røff i kantene

Klipsch Cinema 400 kan spille høyt og rent med kraftig bass, men den store surround-følelsen uteblir.

Klipsch Cinema 400 7

Klipsch er i likhet med JBL et legendarisk navn innen høyttalere, med en stamtavle som strekker seg helt tilbake til 1946. Den amerikanske produsenten er kjent for sine høyeffektive hornhøyttalere, og har forsøkt å overføre noe av det samme «DNA-et» til lydplankene sine. Vi har testet flere av modellene med godt resultat, og nå har turen kommet til minstemann!

Klipsch har en fin byggekvalitet med tre på sidene og trekk i svart høyttalerstoff. Designen mer kanskje mer røff enn pen, men i de rette miljøene vil den passe fint inn. (Foto: Klipsch)

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 er den minste lydplanken fra Klipsch, men ikke spesielt liten av den grunn: Med en bredde på 101 cm passer den fint til de mellomstore TV-skjermene.

Klipsch-planken har et «rocka» utseende med horndiskanter og treverk som drar paralleller til hi-fi høyttalerne i Reference-serien. Den trådløse subwooferen er relativt kompakt, men har likevel plass til et kraftig 8-tommers basselement.

Lydplanken kobles enkelt til TV-en via HDMI ARC, og kan dessuten spille av musikk via Bluetooth. Men utover det, finnes det ingen spesiell Wi-Fi eller multirom-funksjonalitet på denne modellen.

Foruten den medfølgende fjernkontrollen har Cinema 400 betjeningsknapper på toppen. Bak høyttalertrekket kan vi skimte en rekke med lysdioder som gir oss status når vi sitter i sofaen. 

Lydkvalitet

Klipsch Cinema 400 bruker et enkelt høyttaleroppsett med stereo (2.1) konfigurasjon. Dermed har den ikke samme mulighet til å skape surroundinntrykk som de mer avanserte lydplankene i testen.

Klipsch Cinema 400 bruker høyttalerelementer av god kvalitet, men savner en dedikert senterhøyttaler i midten, slik man finner på de større 600 og 800-modellene. (Illustrasjon: Klipsch)

Når det kommer til lyden i praksis, fant vi likevel at Cinema 400 hadde flere gode kvaliteter, og lydplanken klarer å gi en fin romfølelse til Netflix-serien «Dahmer».

Serien om den myteomspunnede seriemorderen har et stemningsskapende lydspor full av små intrikate detaljer, og Klipsch trekker oss tett inn i handlingen. Dialogene er klare og fyldige, og selv om de ikke alltid er like fysisk sentrert i midten, er realismen til å ta og føle på.

Under heftige skytescener fra Snabba Cash, viser Klipsch-planken at den kan spille høyt og rent. Her smeller det til fra geværmunningene uten at lyden bryter opp og låter forvrengt. I tillegg er det plenty med krutt fra den trådløse subwooferen. Bassen er pulserende og dyp!

På mer surround-fokuserte lydspor som Drive to survive, kan vi derimot merke at Cinema 400 har et litt trangere lydbilde enn de beste. Lydplanken klarer ikke å pakke oss i en «lydboble» slik de beste Atmos-plankene klarer, og lydeffektene beveger seg ikke rundt oss i like stor grad.

Surroundeffekten blir ikke like besnærende her som med Atmos-plankene (Samsung og JBL, red anm). Helt tydelig at man mister noe uten Dolby Atmos, sier Geir.

Når det kommer til musikklytting, låter Klipsch derimot ganske overbevisende. Den har et energisk og tett lydbilde som har god klarhet i toppen, takket være de glimrende horndiskantene. I tillegg er bassgjengivelsen kraftfull og graver dypt ned i frekvensområdet. Den er ikke den strammeste og mest presise vi har hørt, men gir god tyngde og fundament til både musikk og lydeffekter.

Konklusjon

Klipsch Cinema 400 er en mellomstor lydplanke med god byggekvalitet tvers igjennom. Høyttalerkonfigurasjonen er vanlig stereo/2.1 og støtter derfor ikke de mer avanserte lydformatene. Dette er unektelig litt synd da flere av konkurrentene i prisklassen nå kommer med flere kanaler. På den annen side låter lydplanken fint til stereolyd og musikklytting. Dersom du har en eldre TV som du vil oppgradere lyden på en enkel måte, kan Cinema 400 være et bra valg.

 

Les videre
Exit mobile version