Digger du bass, lever Monsters høyttaler absolutt opp til navnet. Den leverer et formidabelt basstrykk som få andre høyttalere av denne typen matcher. Vel og merke når vi snakker om Streamcast S3, som er den største av dem. Den kan kobles til det trådløse nettverket hjemme, du kan strømme med Bluetooth og koble til andre lydkilder.
Monster-høyttaleren er slank og lett å plassere, men vi strevde med å få koblet den sammen med den mindre Streamcast S2. Da vi fikk lyd i begge rom, stusset vi over hvor forskjellige de lød. Den mindre modellen manglet gutset fra den store. Med Streamcast-appen kan du legge til strømmetjenester som Spotify og AllPlay Radio. Det ryktes også om kommende støtte for Tidal.
Lydkvalitet
Den spiller mye tøffere enn man skulle tro. Plasserer du den ikke så langt fra bakveggen, dundrer den ut bass i mengder som nesten opphever fysikkens lover. Det kan bli for mye av det gode, men da drar du den lengre ut fra bakveggen. Da blir også balansen i lyden litt bedre. Dessverre oppleves mellomtonen som alt for slank, innesluttet og spiss i toppen til at vi lar oss begeistre. Vokaler ligger lengre bak i lydbildet enn vi liker, og diskanten er så klangfattig og spiss at vi undres over hva de har tenkt hos Monster da de tunet lyden på S3.
For oss virker det som bassfokuset har overskygget helheten, og det er selvsagt helt greit dersom man liker litt overdrevet bassgjengivelse, og ikke bryr seg så mye om lydkvalitet. Klassisk musikk? Ikke på disse høyttalerne. Leif Ove Andsnes klaver låter nesten som han spiller på en synth. Fiolinene låter som synth-samples.
Monster-høyttaleren støtter høyoppløste musikkfiler, og har optisk lydinngang for andre lydkilder – som TV-en, men tross et godt førsteinntrykk skuffer den på musikkgjengivelsen. Her hadde vi forventet mer.