Libratone Zipp Mini

Termos med stor lyd

Zipp Mini er den minste høyttaleren fra Libratone, men den er definitivt ikke skrapet – verken på lyd eller funksjoner.

Libratone Zipp Mini 1

(Foto: Produsenten)

Libratone Zipp Mini er – som navnet tilsier – en miniutgave av høyttaleren Zipp, som vi også har testet. Bortsett fra størrelsen er de to nesten like. Zipp Mini er sylinderformet, og på størrelse med en termos. For å gjøre det enklere å ha den med seg er den utstyrt med en bærereim i skinn. Toppen på Zipp Mini er imidlertid avrundet, mens den fullvoksne Zipp har flat topp. Betjeningen foregår via et touchfelt på toppen, dekorert med Libratones logo, som er en nattergal. Coveret kan skiftes ut, og løse cover kan kjøpes i en rekke farger.

Det er to høyttalerenheter i Zipp Mini En 3” bass/mellomtone og en 1” domediskant. Den samlede forsterkereffekten er 60 W. Høyttaleren kan spille opp til 10 timer på en lading.

 

Lyden

Selv om vi har med en miniutgave å gjøre, er det bra med kropp og fylde på lyden. Faktisk lyder Zipp Mini virkelig helstøpt, og selv om bassevnene i sakens natur er begrensede, virker lyden overhodet ikke tynn. Mellomtonen er utmerket, og sangstemmer lyder naturlig. Også diskanten kommer fint frem, takket være den separate diskantenheten, hvor mange bærbare høyttalere må klare seg med en enkelt fulltoneenhet.

I kraft av sin størrelse har Zipp Mini ikke den samme gjennomslagskraften som storebror. Libratone anbefaler den selv til mindre rom. I praksis kan den brukes de fleste steder, da man typisk vil ta den med seg, og sette den innenfor rekkevidde.

Det finnes mange bærbare høyttalere som er billigere enn Zipp Mini – faktisk de aller fleste. Men få er så allsidige. Det er lett å sammenligne den med UE-høyttalerne Boom og Megaboom fra Logitech, og prismessig ligger den midt mellom de to. Men til forskjell fra disse kan Libratone bruke husets Wifi-nettverk, og har i tillegg multiromsfunksjonalitet.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Ser man på Libratone Zipp Mini som en bærbar høyttaler, er den i den dyre enden av skalaen. Den låter til gjengjeld også utmerket, og kan fint måle seg med konkurrenter i samme prisklasse. Og når det ikke bare er nettverksavspilling, men også multiromsfunksjonalitet, virker den plutselig billig. Så det blir mer et spørsmål om man vil ha miniutgaven, eller ofre de 600 kronene ekstra på å få storebror.

(Foto: Produsenten)
Les videre
Exit mobile version