W Studio er navnet på lydplanken fra Definitive Technology, som tar mål av å gi kanonlyd i TV-stua og samtidig være del av et multiromssystem. Den kan kobles sammen med andre produkter i W-familien, for eksempel mediaspilleren W Adapt, som vi testet i L&B nr 10.
Planken har tre HDMI-innganger og en utgang, for tilkobling av Blu-ray-spiller, kabel-TV-boks og spillkonsoll, for eksempel. For å strømme musikk trådløst trenger du appen DTS Play-Fi, i tillegg til at lydplanken må kobles til det trådløse hjemmenettverket. Dette gjøres via en meny som kommer opp på TV-skjermen, hvor lesbarheten av en merkelig grunn er særdeles dårlig, med sammenklemt og liten skrift. Men selve prosessen er ikke så vanskelig: Meny à Play-Fi à WiFi Setup. Last så ned appen Play-Fi og følg instruksene for å legge til planken som en enhet i hjemmet.
Play-Fi-appen har blitt bedre siden sist vi testet den. Nå er musikktjenesten Tidal også implementert, så man kan høre ukomprimert musikk. Flere produkter fra samme familie kan enkelt grupperes, og man kan koble to produkter sammen i stereo.
Skal du spille musikk lagret lokalt på PC-en eller smartmobilen, må du bruke Bluetooth, da verken AirPlay eller DLNA støttes.
Lydkvalitet
Film gir en grei følelse av surroundlyd. Sjøsprøyten fra en oversvømt planet i Interstellar føles som den kommer både foran og på siden, og nesten bak. Problemet er dialogene, som er litt for dempet i overtoneområdet. Mer enn med B&W, som gjør at de låter nokså ullent. Man kan heller ikke spille særlig høyt, før dialogene kollapser og blir flate. Subwooferen tilfører liv til de nødvendige basseffektene, men oppleves ikke veldig kontrollert.
Noe som avsløres når man setter på musikk. I stereo låter det best i ”Music”-modus, likevel låter det temmelig tåkete og ullent. Stemmen til Tracy Bonham kommer ikke ut av lydbildet, og gitaren hennes låter som om den har rustne, gamle strenger. Det mangler oppløsning i det viktige overtoneområdet, og subwooferen klarer ikke å hekte seg på resten av toneområdet. Den integreres ikke skikkelig i lydbildet, som gjør at vi ender med å dempe den bare for å slippe å høre den noe særlig.
Konklusjon
Til tross for ganske bra funksjonalitet med multiromsfunksjon og bra integrering av musikktjenester, så skuffer lydplanken til Definitive Technology på et viktig punkt: lydkvalitet. Det låter rett og slett ganske ullent, og vi klarte aldri å få integrert subwooferen skikkelig i lydbildet. Verken musikk eller film blir særlig spennende.
Vi kan ikke med god samvittighet anbefale den, spesielt ikke når vi vet at det finnes bedre lydplanker til 5.000 kroner.