Designhøyttalere

7 stilige designhøyttalere

Du behøver ikke gi avkall på stil, gulvplass eller ekteskapet for å få god lyd. Disse høyttalerne slipper gjennom selv den strengeste adgangskontrollen.

Designhøyttalere 1

(Foto: Produsenten)

Som hi-fi skribenter lever vi – i hvert fall i arbeidstiden – i den perfekte verden, hvor det kun handler om å oppnå den beste lyden, og hvor smålige betraktninger om utseende, møbleringsvennlighet og pris kommer i annen rekke.

Det er bare ikke den virkeligheten som gjelder utenfor bladets spalter. Her må det tas hensyn, inngås kompromisser og skrapes til benet når interessen for god lyd skal oppleves i rom og økonomi som deles med andre.

Høyttalerne i denne testen skiller seg fra fordommene ved at produsenten har tenkt på annet og mer enn bare lyden. Alle åtte faller innenfor hva man kan kalle designhøyttalere.

Skjønnhet og bekvemmelighet går hånd i hånd. Alle høyttalerne er aktive og trådløse, og de fleste er utstyrt med multiromsfunksjoner og strømmetjenester, og man kan med få trykk på mobilen la musikken strømme ut.

Men vi er fortsatt et hi-fi-media, og ikke et livsstilsmagasin. Det pene utseendet til tross, er testdeltakerne alle kompetente lydgivere. Flere av merkene i testen produserer også ting i den aller tyngste high-end-klassen, så de vet hva de snakker om.

På et enkelt punkt må man imidlertid inngå et kompromiss. Den klassiske stereooppstillingen med to strategisk plasserte høyttalere har blitt ofret på estetikkens alter. Modellene i testen er enkeltstående enheter, som er beregnet til å bli plassert der det ser best ut. Og avstanden mellom stereokanalene er enten smal, eller det spilles i ren mono.

Slik testet vi
De høyttalerne som bruker nettverk, ble innlemmet i husets trådløse nettverk, hvor de ble kontrollert fra mobil og nettbrett. Musikken ble levert i form av strømmede filer over Spotify og Tidal Hi-Fi samt fra en NAS med tapsfrie musikkfiler.

Da temaet for testen er «designhøyttalere», ble det også lagt stor vekt på utseende og høyttalernes evne til å gli inn i boliginnredningen. Godt hjulpet av et panel av hi-fi-messige lekdommere (også kjent som familien).

Til slutt teller antall ekstrafunksjoner med. Nettverk, Bluetooth, strømmetjenester, internettradio, og ikke minst multiromsfunksjonaliteten bidrar positivt.
I en test av denne typen hvor designen spiller like stor rolle som lyden, og hvor prisspennet mellom den dyreste og billigste modellen er mer enn fire ganger, er det vanskelig å kåre en entydig vinner. Ingen av høyttalerne faller lydmessig igjennom, og valget avgjøres til slutt av hvilken høyttaler som best passer inn mellom designermøblene.

Les videre
Exit mobile version