De beste trådløse reisehøyttalerne

De beste reisehøyttalerne

Trådløse høyttalere er på sitt mest praktiske når de går ned i vesken, og sprer musikken uansett hvor du er.

De beste trådløse reisehøyttalerne 1

Om sommeren og i ferien oppstår det en unikt problem for musikkelskeren. Man sitter på stranden med vennene, i parken med familien eller på balkongen på hotellet og vil lytte på musikk sammen. Man kan ikke dele på hodetelefonene om man er flere enn to, og å skru opp volumet på mobilens høyttaler til det skurrer setter ingen pris på. Her er virkelig eksistensgrunnlaget for nisjeproduktet trådløse batteridrevne høyttalere. Og har man først prøvd dem, vil man ikke være foruten.

Høyttalerne kobles til mobilen, nettbrettet eller laptopen med Bluetooth. Etter å ha paret dem går all lyd til høyttaleren og det er bare å sette i gang musikken. Mange av dem kan dessuten benyttes som høyttalertelefon slik at selv flere kan snakke med den som ringer. Noen av de som har større batterier kan dessuten dele på strømmen om mobilens batterimåler begynner å blinke rødt når man er langt fra nærmeste strømuttak.

I fjor testet vi litt større modeller som har bedre forutsetninger for å gi virkelig bra lyd. Men i år bestemte vi oss for at høyttalerne virkelig skulle være portable. Altså ikke ta opp for mye plass i vesken eller veie for mye. For vår erfaring er at man noen ganger helt enkelt ikke synes at det er verdt bryet. Mange av høyttalerne i denne testen er så små de overhodet kan bli uten at batteritiden blir lidende og ligger i en prisklasse der de tåler en trøkk og har en lydkvalitet som er over middels.

 

Testkriterier

Vi satte strenge kriterier for hva som skulle kunne kalles reisehøyttalere. De skulle ikke være så små at de gikk ned i lommen, for da gir de ikke tilstrekkelig bra lyd. Men de skulle ikke være så store eller tunge at man ikke har lyst til å la de få ta opp plass i vesken. Dessuten skulle de selvfølgelig ha batteridrift og kunne kobles til smartmobilen med Bluetooth. For å kunne gjøre rettferdige sammenligninger satte vi dessuten et priskrav rundt 1.500 kroner. Det sorterer ut de dårligste høyttalerne uten at det for den saks skyld blir urimelig dyrt.

Skal man ha med seg et produkt må det tåle å riste rundt i en veske. Vi bedømte derfor byggekvalitet og stabilitet ekstra nøye. Brukervennligheten ble bedømt etter hvor lett det var å koble til mobilen og om knapper og innstillinger var begripelige. Til slutt spilte vi et bredt utvalg av musikk av bra teknisk kvalitet og bedømte lydkvaliteten. Totalkarakteren er en overgripende vurdering som også tar hensyn til prisen.

Trådløs ordliste

Bluetooth – En trådløs standard for å kommunisere på kortere avstand, vanligvis opp til 10 meter. En praktisk måte å koble mobilen med trådløse hodetelefoner eller høyttalere. Senere versjoner gir ikke bedre lydkvalitet, men kan gi bedre batteritid.

NFC – Near Field Communication. En enkel måte for apparater å kunne kommunisere uten at man trenger å gjøre noe annet enn å la de berøre hverandre. For Bluetooth-enheter slipper du å søke eller taste inn kodeord. De fleste nyere smartmobiler unntatt iPhone støtter NFC.

aptX – En kompresjonsstandard som passer for trådløs lyd og som gir bedre lydkvalitet enn vanlig Bluetooth. Begge lydkildene (mobilen) og mottakeren (høyttaleren) må støtte aptX. Mobiler som støtter det er blant annet HTC One, LGs toppmodeller, de seneste Samsung Galaxy- og Sony Xperia-modellene.

Les videre
Exit mobile version