Astro A50

Komfortabelt og knotete

Astros toppmodell er en fryd å ha på, og en fornøyelse å lytte til. Men man må kjempe for å komme så langt.

Astro A50 3

Logitech er, som Disney, grunnlagt på en mus. Men også Logitech har gjennom årene utvidet forretningen i alle retninger. Et av merkene under Logitech-hatten er gamer-merket Astro.

Astro A50 er et trådløst headset til PC, Mac og PS4 (det finnes også en Xbox One-utgave). En basestasjon samler USB og analoginnganger, og fungerer samtidig som ladestativ. Selve headsettet er forholdsvis stort, med store firkantede plast-øreklokker. Hodebøylen er myk og bøyelig. Innstillingen av størrelse krever at man bruker to hender og tar headsettet av imens. To knapper på høyre hodebøyle gir adgang til yndlingsfunksjonene, og velger mellom tre lydprofiler.

 

Astro A50 er et trådløst headset til PC, Mac og PS4 (det finnes også en Xbox One-utgave). (Foto: Astro)

I stedet for direkte nedlasting som alle andre, har Logitech valgt å bruke den 100 prosent dysfunksjonelle Windows Store til å laste ned kontrollprogramvaren Astro Command Center. Det lyktes likevel etter flere forsøk å laste ned og installere den.

Astro Command Center har utmerkede funksjoner, og det er et pluss at alle innstillingene er i headsettet, så man kan ta lyden og miksingen mellom lydkildene med seg. Astro får til gjengjeld minuspoeng for et komplett umulig grensesnitt, som ikke følger noen Windows-regler, og hvor det faktisk lyktes å gjøre noe så enkelt som innstilling av EQ komplisert, selv for en journalist som har bygget sine egne equalizere siden videregående.

Heldigvis er opplevelsen av maskinvaren bedre. Når det først har lykkes å stille inn størrelsen, sitter Astro A50 bekvemt og behagelig på hodet. Øreputene er foret med supermykt stoff, så det føles som å la seg synke ned i en dyp sacco-sekk. Til tross for størrelsen er headsettet ganske lett, slik at man kan ha det på i timevis uten å bli sliten.

Astro A50 er angivelig åpent (øreklokkene ser ellers lukkede ut), og det har også den frigjorte og ubesværte mellomtonen og diskanten som kjennetegner åpne hodetelefoner. Men uten at det dermed har gått utover bassen, som er like solid og tung som på lukkede headset. Når alt spiller på lag. For rett ut av esken er lyden litt mørk og innelukket, og det går ut over oversikten i spill. Så det er ingen vei utenom å rote med EQ-en i Astro Command Center.

Konklusjon

Astro A50 er en blandet opplevelse. Vi har på den ene siden å gjøre med et overordentlig lekkert og flott designet headset i tungvektsklassen, som har fremragende lyd og god bærekomfort. Men det kan du på den andre siden først glede deg over når den vanskelige justeringen av passform og lyd er overstått. Faktisk bør du avinstallere operativsystemet helt når innstillingene er lastet opp til headsettet. Det vil gjøre verden til et litt bedre sted.

 

Selve headsettet er forholdsvis stort, med store firkantede plast-øreklokker. (Foto: Astro)
Les videre
Exit mobile version