I de siste utgavene har vi testet trådløse hodetelefoner med tanke på savnet av hodetelefonutgang i iPhone 7. Men vi har ikke glemt Android-eiere og de som har eldre iPhone-modeller. Derfor er det nå på høy tid for en skikkelig test av ørepropper med ledning til mobilen. Sist gang vi gikk gjennom denne kategorien, var prislappen viktig, og vi testet hodetelefoner som lå et steg over rene budsjettprodukter. Men denne gangen er kvaliteten viktigere.
Vi mener nemlig det kan være vel verdt å investere litt ekstra penger på hodetelefonene sine. Spesielt når man bruker dem ofte. Man får jo en bedre byggekvalitet som betyr at hodetelefonene holder lenger. Altså kan man tenke at man bare sprer investeringen over flere år, enn med et par billige hodetelefoner. Dessuten får man selvfølgelig bedre lydkvalitet i den tiden. Og er man en flittig bruker og trolig musikkelsker, skal det jo også låte så bra som mulig slik at man kan nyte musikken.
Forsegl bassen
Med propper man setter inn i øret (in-ear som det heter på engelsk) er det veldig viktig med passformen. Naturligvis for at de skal bli sittende, og for at det føles bekvemt å ha dem på seg over tid. Men også for at lyden skal bli så bra som mulig. Dels stenger man bedre ute forstyrrende lyd omkring seg. Dels får man en mye bedre bassgjengivelse om man lykkes med å få til en bra forsegling. Derfor angir vi nøye hvor mange ekstra puter man får med i pakken. Men man kan også kjøpe ekstra puter, for eksempel memory foam-puter, om man ikke liker følelsen av silikonputer.
Man må også se ekstra nøye på produktbeskrivelsen om hodetelefonenes fjernkontroll er tilpasset Android eller iPhone. Grunnfunksjoner som å starte og stoppe avspilling, samt justere volumet pleier å fungere bra for alle modellene. Men for å få ekstrafunksjoner som å hoppe til neste eller foregående låt til å fungere må fjernkontrollen være tilpasset din mobiltype.