Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

Philips Fidelio L3 SPREAD

De runde hodetelefonene Philips Fidelio L3 gir en god premium følelse, med klokkefeste i metall og hodebøyle i kraftig plast. Passformen er også meget god, med bra plass til ørene, og selv om vekten på 360 gram er mer enn de fleste i klassen, føles ikke hodetelefonene tunge når man sitter med dem, eller går en rolig tur. En joggetur, derimot, setter nok krav til noe lettere, men da bør du dessuten ha noe IP-sertifisert mot fuktighet og støv. Altså ingen av kandidatene i denne testen.

Foto: Philipsd

Støykanselleringen

Philips’ aktive støykansellering demper bra, spesielt basslyder utenfra blokkeres effektivt. Disse funket helt fint i baksetet i bil, omringet av snakkesalige medpassasjerer og dessuten bilstereoen på middels nivå. Jeg kunne likevel sitte relativt upåvirket og nyte min egen musikk. Det finnes hodetelefoner med enda bedre demping av diskantfrekvensene, men i praksis spiller det liten rolle.

Foto: Philips

Lyden

Lyden fra Philips-hodetelefonene er fin og luftig. Kvinnevokaler kommer klart og tydelig frem, i et lydbilde som fremstår som balansert og behagelig. Bassen er fyldig og god, selv om den kanskje sparker litt forsiktig fra seg i rytmene. Lyden heller mot det varme, med kanskje en litt tilbakeholden mellomtone. Det er ikke mye, og veldig nært å være slik jeg liker det. Det er bra bredde på stereolyden, med velplasserte instrumenter.

6-bånds grafisk EQ i Philips-appen lar meg jeg opp mellomtonefrekvensen rundt 1 kHz. Samtidig benytter jeg muligheten til å dra ned bassfrekvensene noe ved 400 Hz, for å holde bassinstrumentene mer unna stemmeregisteret. Det hjelper en hel del.

Foto: Philips

EQ-funksjonen løser en annen ting også, nemlig det faktum at hodetelefonene ikke har et høyt nok maksnivå. Lydtrykket blir litt for lavt for meg på enkelte innspillinger, men ved å dra opp alle EQ-båndene en del løser dette mye, uten å gå nevneverdig utover klangbalansen.

Stemmen til Sigrid på hennes nye juleballade Home to You låter fint og klart, samtidig som den rufsete stemmen til Nathaniel Rateliff kommer frem med stor fysikk på It’s Not Supposed to Be That Way. Willie Nelsons mer nasale stemme er også klokkeklar, samtidig som kontrabassen på Esperanza Spaldings Formwela 10 er stor og naturtro.

Lyden totalt sett er meget god, men noe rytmisk fyrverkeri er ikke Philips Fidelio L3. Vær også klar over at lyden innimellom kan bli overstyrt (=forvrengning) om den overdrives i EQ-en. Skjer dette, må denne dras noe ned igjen, da det ikke vil hjelpe å skru ned lyden på hodetelefonene.

Foto: Philips

Philips Fidelio L3: Konklusjon

Philips Fidelio L3 er et par veldreide hodetelefoner, med en flott og rund design, og som utstråler byggekvalitet. Støykanselleringen er meget god, og lyden er balansert og fin.

Der hvor vi skulle ønske mellomtonen var litt mer utagerende rett ut av esken, så kan dette fikses i appen. Maksimalt lydnivå er i utgangspunktet litt lavt, dette kan også kompenseres for ved å dra opp alle EQ-frekvensene noe. Men det kan også skape problemer med forvrengning, da må du i så fall dra ned igjen, til problemet forsvinner.

Fidelio L3 er et fintspillende par hodetelefoner, men som mangler det femte giret for å virkelig måle seg mot de beste.

Les videre
Exit mobile version