RHA TrueConnect fåes i fargene svart, blått eller hvitt, med matchende ladeetui i lommeformat. De ser luksuriøst ut, og gir proppene 20 timer spilletid i tillegg til de 5 timene de allerede rommer. Bare 15 minutter i ladeetuiet er for øvrig nok til å lade 50 prosent. Fullt batteri får du etter en time og førti minutter.
Proppene tåler vann og svette, og et helt vell av ørepropper følger med: Sju par silikonputer og ytterligere tre par i Comply minneskum bør nærmest garantere at du finner et par som passer.
Som hos AirPods Pro stikker mikrofonene ut av hver ørepropp, og designmessig er det ikke veldig hemmelig hvem RHA har latt seg inspirere av. En fordel er at mikrofonen kommer nærmere munnen, som gjør at samtalepartneren i andre enden hører deg bedre.
Bluetooth 5.0-tilkoblingen er svært stabilt i daglig bruk, og rekkevidden helt ok. Vi kom oss rundt 20 meter unna mobilen før lyden begynte å droppe ut. Mer enn bra nok for de fleste, men et godt stykke unna Sony og Apple/Beats, som alle ligger på over 50 meter.
Passform og brukervennlighet
Med de riktige putene sitter TrueConnect som en drøm i øret, ikke noe problem der. Paring mot mobilen skjer ved å holde inne berøringsknappene på hver ørepropp i fem sekunder. Hold en av knappene inne i et drøyt sekund, og taleassistenten kommer frem.
Å operere med bruk av knappene krever litt mer tilvenning. Et trykk på venstre starter eller stopper sang, og besvarer samtale. To trykk avviser samtale, eller hopper til neste sang. Trykker du derimot to ganger på høyre ørepropp, går lydnivået opp. Tre trykk på denne justerer lyden ned, mens venstre ørepropp heller starter sangen på nytt.
Lydkvalitet
RHA TrueConnect har en meget innbydende lydsignatur. Bassen er stor, dyp og heftig, som gjør det gøy å høre moderne popmusikk med høyt lydnivå. Det er kanskje litt overfokus i de dypeste basstonene på et flygel, men jeg synes RHA følger opp ganske bra oppover også. Det låter litt tilbakeholdent i mellomtoneområdet, i motsetning til andre RHA-modeller jeg har testet. De dyre CL1 og CL2 har begge en skarp betoning i mellomtonen som er fraværende her. Gudskjelov.
RHA TrueConnect låter faktisk veldig likt Supra Nitro-TX i klangbalanse. Men RHA gir meg ikke samme romfølelse, stereoperspektivet oppleves som litt snevrere. Dette kan ha å gjøre med at RHA ikke har støtte for aptX eller AAC, men utelukkende bruker den kjipe SBC-kodeken.
Jeg liker likevel totalt sett lyden av RHA, som beviser at man ikke må se seg blind på spesifikasjoner i tabeller. Det er mange ørepropper med både aptX, AAC og andre forkortelser som låter dårligere enn disse.
Konklusjon
RHA TrueConnect har en engasjerende lyd, som er umulig å mislike. Spesielt den store, tøffe bassen vil engasjere tilhengere av elektronisk popmusikk og rap. Men det har også sine fordeler på akustisk musikk, hvor man virkelig får frem grunntonene i musikken.
Vi savner litt mer energi i mellomtonen, og stereoperspektivet er noe snevert. Kanskje på grunn av manglende støtte for aptX og AAC. Uansett, en premium propp med likandes lyd.