Beoplay H4

Trådløs retro-hodetelefon

Med Beoplay H4 satser Bang & Olufsen på et yngre, men fortsatt pengesterkt publikum.

Beoplay H4 2

(Foto: Produsenten)

Med Beoplay H4 beiler Bang & Olufsen til et litt yngre publikum enn de ellers er vant til. Det ses først og fremst på designen, som er myk og avrundet med en flettet kabel, som frekt titter frem på hver side. Lyden er også blitt justert, og er litt tyngre enn den pleier. Prisen har man imidlertid ikke gjort noe med. Den er fortsatt i det ganske høye sjiktet, og kan nok dessverre skremme noen vekk.

Dumme knapper

Til forskjell fra de gamle modellene kan putene ikke tas av hvis de skulle bli for slitte eller skadet. En annen forskjell er den berøringsfølsomme flaten som brukes til å styre de trådløse modellene. Den er erstattet av tre fysiske knapper, og her treffer B&O dessverre litt skjevt. De er rett og slett for små, og sitter for tett. Man har lett for å trykke feil. Når du vil slå av H4 må du samtidig holde knappen i midten inne altfor lenge. Siri setter i gang, og når hodetelefonene endelig slår seg av, spiller telefonen videre i lommen. Det er for dumt.

Med eller uten kabel?

Fordi H4 er priset noenlunde likt de litt eldre kablede Beoplay H6, er det rimelig å sammenligne de to. Det yngre utseendet kler H4 godt, men de gir ikke samme luksusfølelse som H6. Konstruksjonen er nok solid, og det er noen lekre, myke lammeskinnsputer, men som helhet føles de bare billigere. Her er ingen sømmer og tykk lærreim på bøylen, og den solide armen av aluminium som holder klokkene på H6, er erstattet av en tynn versjon av samme type. Man skulle derfor tro at H4 var billigere enn H6, men det er ikke tilfellet. De er faktisk litt dyrere.

Tyngre bass

Også på lydsiden gir det mening å sammenligne H6 og H4. Personlig liker jeg lyden i H6 utrolig godt. Den er svært bred, med passe mengde bass, og en god og klar diskant. Her hører man tydelig rommet og de minste detaljene fra lokalet der musikken opprinnelig ble spilt inn. Den delen går man litt på kompromiss med på H4, hvor bassen til gjengjeld er skrudd godt og grundig opp. En låt som Sias Cheap Thrills låter helt annerledes og langt mer slagkraftig på H4. Kanskje litt for tung etter min smak. I tillegg er det litt ergerlig at H4 ikke er bedre til å isolere og holde lyden inne. Målgruppen og tidens musikk tatt i betraktning spiller Beoplay H4 imidlertid ufattelig bra til å være et par trådløse hodetelefoner.

Konklusjon

Beoplay H4 er designet til et yngre publikum, og til det må vi si at de har truffet riktig. De er litt frekkere enn sine søsken, og passer bedre til et ungt hode enn de eldre modellene. Lyden er også justert en anelse, så bassen sparker mer gjennom. Dessverre er prisen etter vår mening for høy. Det er ikke så langt opp til H7, og H6 koster nesten det samme. Du må derfor bestemme deg for hva som er viktigst. En tung bass og et ungdommelig utseende, eller luksus og referanselyd. H4 er slett ikke dårlige, de er bare litt annerledes.

Beoplay H4 1
Les videre
Exit mobile version