På denne tiden av året inntreffer et ganske interessant fenomen for mange. Etter juleferien har klærne i garderoben krympet! Øverste knappen i jeansen kan helt enkelt ikke kneppes igjen, og skjorten som satt som et skudd i oktober er ikke i det hele tatt like smigrende lenger. Det er selvfølgelige forskjellige løsninger på dette problemet, og en forlokkende tanke kan så klart være å kjøpe nye klær. Men selv om det føles som en god idé til å begynne med, er det bare å innse at det kanskje ikke er det smarteste, tross alt. Det billigste, og også det sunneste, alternativet er naturligvis å bevege seg mer.
Dette kan imidlertid være lettere sagt enn gjort, og det kreves tross alt en stor porsjon motivasjon samt en sterk vilje. Viljen får du stå for selv, men litt drahjelp til motivasjonen kan vi bidra med ved å teste hvilke hodetelefoner som passer best for den typen av trening du velger. Med musikk i ørene blir jo tross alt det meste litt hyggeligere.
Rett hodetelefon til rett aktivitet
Hvilken hodetelefon du velger er selvfølgelig opp til deg, men driver du med en sport hvor det er stor sannsynlighet for at du vil komme til å svette, er det naturligvis en fordel med en hodetelefon som tåler fuktighet og som kanskje til og med går an å skylle av. Blant løps- og treningsmennesker er det mange som foredrar litt nettere hodetelefoner som bare sitter med en liten bøyle rundt øret, da de oppleves som mindre i veien, er svalere og sitter bedre på løpeturen. Tradisjonelle hodetelefoner ”on-ear” med hodebøyle har en tendens til å gjøre det enda varmere rundt ørene ved hard fysisk trening, og så veldig hygienisk er det heller ikke. De passer imidlertid utmerket når du står på ski, snowboard eller skøyter, og foruten å holde ørene varme blir de av mange betraktet som accessories som speiler ens personlighet der de kommer i en mengde forskjellige utførelser i alle regnbuens farger.
Slik testet jeg
For å finne det rette drivet i treningen kreves det som oftest litt tyngre taktfast musikk, all ære til klassiske stykker, men slik musikk fremkaller sjelden den pisken fremover som i alle fall jeg kan trenge. I løpet av testen har jeg blant annet benyttet meg av den velproduserte platen God Guns med Lynyrd Skynyrd, Jay Smiths cover av Metallicas Enter Sandman, som har en god bass og et godt driv fremover, samt Takidas You learn fra skiven Burning hart til å kjøle meg ned. Hodetelefonene ble med til treningsstudioet og ut på joggetur, og ble koblet til min iPhone 4 samt en HTC Desire. Ettersom jeg ikke selv er en ivrig skiløper eller liker å gå på skøyter, leiet jeg inn en testperson for å finne ut hvordan hodetelefonene var å ha på i den sammenheng.
Testen fra TV2 hjelper deg