9 par rimelige ørepropper, våren 2024

Trådløse ørepropper til halve prisen

Skal du kjøpe ørepropper? Et steg ned fra toppmodellene får du veldig god lyd for pengene.

9 par rimelige ørepropper, våren 2024 1

De siste årene har det skjedd en rivende utvikling innen helt trådløse ørepropper. Teknologien  har rett og slett modnet, og det merkes godt selv på de rimeligste modellene.

I denne testen tar vi for oss hele ni par trådløse ørepropper, som alle koster under 2000 kroner. Likevel mangler de på ingen måte viktige funksjoner eller god lyd.

Fellesnevneren er støtte for Bluetooth 5.2 eller nyere, noe som sikrer stabil og strømgjerrig trådløsoverføring. Flere av dem gir sammen med ladeetuiet en total batteritid på opp mot 30 timer, og noen til og med enda mer. 5-7 timers sammenhengende avspilling fra øreproppene alene har blitt standard.

Foto: Geir Gråbein Nordby

Ørepropper med støykontroll

Aktiv støydemping har også blitt mye vanligere, selv i den rimelige enden. Bare én av de ni testkandidatener i denne testen mangler denne funksjonen om bord, selv om det er varierende grad av effektivitet i feltet.

Like viktig er støtte for DSP-baserte omgivelsesmodi, som slipper inn lyd utenfra når du trenger det – uten å måtte ta øreproppene ut av øret. Dette er essensielt for å høre hva som skjer rundt deg når du er ute blant folk. To av parene i denne testen er av åpen type, og trenger ikke denne funksjonen. Alle de andre har den.

Les også Sommermusikken rett i øret Er du lei AirPods Pro? Vi tester ni alternativer. Hvilke gir den beste lyden i sommervarmen?

Lydforbedrende kodeker

På lydfronten støtter de fleste modeller bedre lyd gjennom  Bluetooth-kodeker som AAC, aptX, LDAC, LC3 – eller en kombinasjon av disse.

Noen leverer meget god lyd direkte ut av esken, mens andre krever litt justering gjennom medfølgende mobilapper med EQ.

Blant våre ni kandidater finner vi både merker med lang erfaring innen lyd, samt nykommere som vil ta opp kampen mot de etablerte. Vi har testet samtalelyd, funksjoner og ikke minst lydkvalitet gjennom utallige musikksjangere.

Les videre i vår store gruppetest, for å finne ut hvem som stikker av med seieren – og hvem som gir mest valuta for pengene enten du hører på hip hop eller klassisk musikk!

Foto: Geir Gråbein Nordby

Laveste tilgjengelige Bluetooth-forsinkelse

JLab JBuds Mini

Belkin SoundForm Pulse

Samsung Galaxy Buds FE

Huawei Freebuds 5

JBL Live Flex

Technics EAH-AZ40M2

Creative Aurvana Ace

EarFun Free Pro 3

Philips TAT3508

200 ms (SBC, Movie Mode)

300 ms (SBC)

300 ms (SBC)

250 ms (AAC)

400 ms (AAC/SBC)

300 ms (LDAC)

50 ms (aptX, Low Latency)

50 ms (Game Mode)

500 ms (SBC)

Les videre
Exit mobile version