7 prisgunstige støyreduserende hodetelefoner

Steng stresset ute med støyreduserende hodetelefoner

Støyreduserende hodetelefoner filtrerer bort uønskede forstyrrelser og lar deg nyte stillheten.

7 prisgunstige støyreduserende hodetelefoner 1

Når dette skrives, er vi på høyden av koronakrisen, og rekordmange tvinges til å jobbe hjemmefra. Mange har ikke testet det mer enn over kortere tid, og da går det faktisk bra å komme unna med laptopen for å skrive en mail eller lignende. Når man plutselig har hele arbeidsuken hjemme, oppdager man raskt flere ting. Det er ubekvemt å sitte ved kjøkkenbordet i lengden. Og det er vanskelig å konsentrere seg når hundre andre hverdagslige saker tar opp plass i samvittigheten. Plutselig savner man kontoret.

Ut over det å skape seg en mer ergonomisk arbeidsplass finnes det ting man kan gjøre for å kunne konsentrere seg. Dels å ha tydelige arbeidstider da man ikke vil bli forstyrret. Dels å kunne stenge seg inne for å få litt fred og ro. Det er ikke alltid man kan stenge en fysisk dør, men det finnes tekniske hjelpemidler som holder lenge.

Les også Hvem er kongen av støyreduserende premium hodetelefoner? Hvem er kongen av støyreduserende premium hodetelefoner? Det kommer nye utfordrere hver måned – men kan de erobre tronen?

Støyreduserende hodetelefoner, eller “noise cancelling” som mange sier, stenger ute mye av de forstyrrende lydene. Dels for at de rent fysisk er lydisolerende og dels for at de også jobber aktivt for å ta bort enda mer. Mikrofoner spiller inn det som låter i omgivelsen, og så genereres et negativt lydsignal som helt enkelt eliminerer ulydene. I denne testen ser vi på mer prisgunstige modeller som flere har råd til å skaffe seg for å kunne jobbe mer effektivt.

Les også Toppoppgjør blant støykillerne

Ulike typer av støyredusering

Hvordan har det seg at støyreduserende hodetelefoner kan koste alt fra en tusenlapp opp til fire ganger så mye? Det avhenger av hvilken teknikk de benytter.

Feed Forward bruker en mikrofon utenpå klokken for å oppfatte støy. Dermed hører den lyden før øret, og får mer tid på seg til å generere signalet og blir bedre på å filtrere bort høyfrekvent lyd. Ulempen er at den ikke hører hva du hører, noe som kan resultere i at den faktisk forsterker støyen. Den fungerer også på et smalere frekvensområde og er følsom for vindstøy.

Feedback bruker en mikrofon inne i klokken som hører hva du hører. Dermed kan den justere signalet om det er nødvendig. Derimot rekker den ikke å justere høyfrekvent lyd. Det krever også litt finesse for at den ikke skal filtrere bort deler av musikken sammen med støyen.

Hybrid støyredusering forener de to teknikkene og har mikrofoner både inne og utenpå klokken. Dermed kan den filtrere høyfrekvent lyd og justere signalet. Derimot koster løsningen dobbelt så mye, samt at det også kreves bedre mikrofoner som øker prislappen ytterligere.

Les også Stille og fredelig på flyet

Les videre
Exit mobile version