Skullcandy Indy er ikke direkte de peneste og smidigste proppene i testen. Selve proppen er på størrelse med Galaxy Buds, men så har de dessuten et utskytende skaft som på AirPods. Det gir et klumpete inntrykk, og knappest noe man vil bli sett med på byen. Designen føles dessuten anonym og trist, noe som er helt det motsatte av de frekke hodetelefonene vi er vant til fra Skullcandy.
Det følger med silikonpropper i tre ulike størrelser for å få best mulig forsegling i øret. Dessuten et par krympede vinger, kalt Stability Gels, som skal få dem til å sitte bedre på plass i øret. De var imidlertid ikke nødvendige for undertegnede. Proppene satt tilstrekkelig bra uten, men det føles veldig påtakelig at man har et skikkelig apparat i øret.
Batteriet i proppene holder til fire timer, noe som er normalt. Men etuiet kan lade dem tre ganger til, noe som gir en sammenlagt batteritid som er riktig bra. Ladeetuiet er det største i testen og på grensen til hva som føles bekvemt å ha i bukselommen. For å lade proppene lar man dem gli ned i etuiet der de suges fast med magneter, på AirPods-vis. Problemet er at om man ikke bruker Stability Gels, er det veldig vanskelig å få dem opp igjen.
Proppene har en viss støyredusering når man tar imot en samtale. Når man lytter på musikk, er det imidlertid den fysiske forseglingen som blokkerer lyden fra omgivelsene. Dessverre finnes det ingen app for å tilpasse lyd eller funksjoner. I stedet er det varierende antall trykk på proppene som styrer alt, så det gjelder å legge dem på minnet.
Selv lyden oppleves som usofistikert. Det går kanskje an om man lytter på topplistemusikk, men det kreves ikke mye mer for at man skal oppdager feilene. Det mangler klarhet i diskanten, noe som får lyden til å låte litt grøtete. Bassen går relativt dypt, men mer brummende enn slagfast, noe som tar brodden av ellers dansevennlige låter.
Konklusjon
Skullcandy pleier å lage stilfulle hodetelefoner med bra design og en lyd som er verdt prisen. Det er ikke tilfellet med Indy. Proppene er klumpete og ser tristere ut enn konkurrentene i testen. Batterietuiet er vel stort til å ha i bukselommen, og det er vanskelig å lirke proppene ut av det. Den eneste virkelige fordelen er at batterikapasiteten er bra. Dessverre finnes det ingen app for tilpasninger og ingen finesser som skiller seg ut. Spikeren i kisten er at selv lydkvaliteten er en skuffelse. Hva har hendt, Skullcandy? Bedre enn dette pleier dere jo å kunne.